20.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    Βρετανικό Μουσείο: Με ψηφιοποίηση των συλλογών του απαντά στις χιλιάδες κλοπές

    Δεν είναι λίγες οι φορές που στη χώρα μας έχει συζητηθεί η επιστροφή των ελληνικών εκθεμάτων, που φιλοξενούνται στο Βρετανικό Μουσείο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει φως στον… ορίζοντα, καθώς η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά αποφέρει αρκετά έσοδα στις χώρες που τη φιλοξενούν.

    Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν θαυμάσει τις συλλογές του εν λόγω μουσείου, μεταξύ των οποίων και τα γλυπτά του Παρθενώνα. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, ακόμη περισσότεροι θα μπορέσουν να το κάνουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

    Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε σχέδια για την ψηφιοποίηση ολόκληρης της μόνιμης συλλογής του, συνολικής έκτασης άνω των 8 εκατομμυρίων κομματιών. Πρόκειται για μια κίνηση που αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την αύξηση της ασφάλειας και της πρόσβασης του κοινού. Τον Αύγουστο, το μουσείο ανέφερε την κλοπή χιλιάδων κομματιών, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1.500 ιστορικών αντικειμένων, οπότε αυτή η ανακοίνωση είναι πιθανώς η απάντηση σε αυτό.

    Το έργο θα απαιτήσει την τεκμηρίωση και τη μεταφόρτωση περισσότερων από 2,4 εκατομμυρίων αρχείων και εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περισσότερα από πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί. Όσοι ενδιαφέρεστε, θα ζήσετε μοναδικές στιγμές ταξιδεύοντας σε μια εικονική έκδοση του μουσείου κάποια στιγμή το 2029. Η ψηφιοποίηση είναι επίσης μια δαπανηρή διαδικασία, αφού το Βρετανικό Μουσείο πρόκειται να δαπανήσει συνολικά 12,1 εκατομμύρια δολάρια για τη διαδικασία.

    Διαβάστε επίσης:

    Διαρροή: Αυτές είναι οι αμοιβές των υπαλλήλων της Microsoft (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles