20.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Βρετανοί ερευνητές αποκαλύπτουν την ταυτότητα του Banksy

    Βρετανοί ερευνητές προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν και να επιβεβαιώσουν την πραγματική ταυτότητα του Banksy, με βάση το γεωγραφικό του προφίλ, σε μία μελέτη που υποστηρίζει μία θεωρία σχετικά με το ποιος είναι ο δημοφιλής street artist.

    banksy-014

    Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τα μαθηματικά, την εγκληματολογία και αξιοποιώντας το γεωγραφικό προφίλ του καλλιτέχνη, οι ερευνητές του Queen Mary University του Λονδίνου στηρίζουν μία θεωρία που είχε πρωτοδημοσιεύσει η Daily Mail το 2008, σύμφωνα με την οποία ο Banksy είναι ο Robin Gunningham.

    Ο Banksy είναι ίσως ο πιο γνωστός street artist στον κόσμο, έντονα πολιτικοποιημένος με μεγάλη επιρροή στη Μεγάλη Βρετανία όπου είναι ένας πραγματικός “star”, χωρίς πάντως ο ίδιος να αποκαλύπτει ποιος είναι δημόσια. Η πραγματική του ταυτότητα δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί, αν και πολλές εικασίες έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον τύπο.

    Διαβάστε ακόμη: Αφιέρωμα Banksy. 100 στιγμές δημιουργίας

    banksy-002

    Η χρήση του γεωγραφικού προφίλ είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς, από την εγκληματολογία έως την έρευνα μοτίβων μολυσματικών ασθενειών.

    Η έρευνα δημοσιεύεται στο Journal of Spatial Science και αναλύει μία σειρά από τοποθεσίες όπου ο Banksy έχει δημιουργήσει έργα στο Λονδίνο και το Bristol, χαρτογραφώντας τα με βάση τα σπίτια ατόμων που θεωρείται ότι μπορεί να είναι ο Banksy.

    Ένα από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας, μάλιστα, ο Steve Le Comber, δήλωσε στο BBC πως θα ήταν έκπληκτος αν ο δημοφιλής street artist δεν είναι στην πραγματικότητα ο Gunningham, ακόμη και χωρίς την ανάλυσή τους, αλλά είναι ενδιαφέρον ότι αυτή προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη σ’ αυτή τη θεωρία.

    banksy-078

    Όπως δημοσιεύει ωστόσο το αγγλικό μέσο, η νομική ομάδα του Banksy έχει ήδη επικοινωνήσει με το προσωπικό του πανεπιστημίου εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με την έρευνα.

    Ο Banksy δε θέλει να αποκαλυφθεί και σίγουρα δεν αντιμετωπίζει με χαρά όλη αυτή την προσπάθεια να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του. Μεταξύ μας, ίσως έχει το δικαίωμα να διατηρεί αυτό το status ανωνυμίας, δε νομίζετε;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles