18.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Προειδοποίηση ασφαλείας της Microsoft για spam emails

    Μία νέα “παραπλάνηση” κυκλοφορεί στο internet με την μορφή spam mail. Tα mail αυτά ζητούν από τους παραλήπτες την προώθησή τους και στη συνέχεια τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι έχουν «ανταμειφθεί» με κάποιο χρηματικό ποσό από την Microsoft.

    Στόχος των spammers είναι να πάρουν τα προσωπικά στοιχεία όσον ανταποκριθούν και να τα εκμεταλλευτούν. Mail που έχει σταλεί σε αρκετούς λογαριασμούς, χρησιμοποιεί το όνομα της Microsoft, αναφέρει ότι η εταιρεία διενεργεί έρευνα και ο παραλήπτης καλείται να προωθήσει το εν λόγω mail στις επαφές του, αλλά και να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία ώστε να παραλάβει την “αμοιβή” του.

    Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε τα πάντα, η Microsoft Hellas ανακοινώνει:

    Η Microsoft Ελλάς διευκρινίζει ότι η εταιρία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες του Internet, που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να προβούν στην άμεση διαγραφή τους. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν πρέπει να ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους παραλήπτες.

    Προσοχή λοιπόν σε ότι παρόμοιο λαμβάνετε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles