23.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    3η Άδεια Κινητής Τηλεφωνίας: Οδεύει.. προς την PrimeTel με τίμημα €12.3 εκ. ευρώ!

    Τρίτο Δίκτυο Κινητής Τηλεφωνίας φαίνεται να αποκτά σύντομα η Κύπρος, αφού η PrimeTel, που από την αρχή της διαδικασίας του διαγωνισμού, επέδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον, προχώρησε τελικά στην υποβολή αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό (έχει υποβληθεί μόνο μια αίτηση – αυτή της PrimeTel), για τον πλειστηριασμό της 3ης Αδείας Κινητής Τηλεφωνίας με τίμημα τα €12.3 εκ. ευρώ.

    Τόσο από την πλευρά του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων όσο και από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών,  εκφράζεται ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή, αφού όπως εκτιμάται, το ενδεχόμενο δημιουργίας τρίτου δικτύου κινητής τηλεφωνίας, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού, καθώς και στην δημιουργία νέων ανταγωνιστικών υπηρεσιών στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας προς όφελος των καταναλωτών.

    Όπως είναι γνωστό, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό ,για τον πλειστηριασμό που αφορά τη Χορήγηση Ατομικού Δικαιώματος Χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις Ζώνες 900 MHz, 1800 MHz, και 2100 MHz, για την Ίδρυση και Λειτουργία 3ου Δικτύου Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, έπειτα από δυο παρατάσεις έληξε προχθες Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ ως τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό είχε καθορισθεί στο ποσό των 12,3 εκ. ευρώ.

    Η πρόταση της PrimeTel, που όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, είναι η μόνη εταιρεία που υπέβαλε αίτηση  συμμετοχής στο διαγωνισμό, θα αξιολογηθεί τις επόμενες μέρες από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών -Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, και εφόσον πληρεί τους ορούς και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, θα δοθεί η ανάλογη αδειοδότηση με την καταβολή τιμήματος 12.3 εκ. ευρώ.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, η Κύπρος, για το θέμα αυτό, δέχθηκε πολλές φορές κατά το παρελθόν ισχυρές πιέσεις από τις Βρυξέλλες, αφού δεν είχε εκπληρώσει τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου, για διεξαγωγή και ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης αδειών στην κινητή τηλεφωνία και τις συναφείς υπηρεσίες, που τελευταία ημερομηνία είχαν την 31η  Δεκεμβρίου 2012.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles