21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Άλλο ένα βήμα μπροστά για την OpenAI – Έφτασαν τα GPTs!

    Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η OpenAI σύστησε στο κοινό το ChatGPT. Το δημοφιλές chatbot κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανατρέψει την κατάσταση, αφού κέρδισε την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου και οδήγησε σχεδόν όλες τις εταιρείες τεχνολογίας στην ανάπτυξη αντίστοιχων προϊόντων. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει πλέον περίπου 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες την εβδομάδα.

    Το ChatGPT, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε, δε σταμάτησε να αναπτύσσεται. Πλέον έχει την ικανότητα να γράφει κώδικα προγραμματισμού, να επεξεργάζεται πληροφορίες με πολλαπλούς τρόπους και επέκτεινε την εμβέλειά του στο διαδίκτυο με APIs. Πριν από μερικές ώρες όμως, ο CEO της εταιρείας Sam Altman αποκάλυψε το επόμενο στάδιο της εξέλιξης, το πιο ισχυρό μοντέλο ChatGPT-4 Turbo, καθώς και ένα νέο τρόπο που φέρνει την generative AI σε όλους, ανεξάρτητα από την εμπειρία του χρήστη στον προγραμματισμό: Έφτασαν τα GPTs!

    Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία λάνσαρε μια πλατφόρμα για τη δημιουργία custom εκδόσεων του ChatGPT για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης, που δεν απαιτούν κωδικοποίηση. Γνωστά ως GPTs, τα εργαλεία θα μπορούν να προσαρμοσθούν χρησιμοποιώντας απλά αγγλικά για περιπτώσεις όπως η διδασκαλία ενός παιδιού στα μαθηματικά, η δημιουργία ενός ταξιδιωτικού οδηγού ή ο σχεδιασμός ενός ιστότοπου.

    Τις επόμενες εβδομάδες, τα GPTs, που είναι παρόμοια με τα plugins, θα είναι διαθέσιμα μέσω του GPT Store. Οι λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα λειτουργεί το κατάστημα είναι «θολές» προς το παρόν, αν και η OpenAI υπόσχεται να πληρώσει στους δημιουργούς ένα απροσδιόριστο ποσό με βάση το πόσο χρησιμοποιούνται τα GPTs. Τα GPTs θα είναι διαθέσιμα στους συνδρομητές του ChatGPT Plus που πληρώνουν και στους εταιρικούς πελάτες OpenAI, οι οποίοι μπορούν να κάνουν GPTs μόνο εσωτερικά για τους υπαλλήλους τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Grok: Το δικό του ChatGPT παρουσίασε ο Elon Musk

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles