16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Φήμες θέλουν την Amazon να ετοιμάζει το δικό της smartphone… στη Foxconn

    Δεν είναι καινούριες οι φήμες που θέλουν την Amazon να ετοιμάζει το δικό της smartphone, αλλά μία αναφορά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg υποδηλώνει πως οι εικασίες έχουν περάσει στο επίπεδο της βεβαιότητας, καθώς, υποστηρίζει πως ήδη η Amazon βρίσκεται σε συνεργασία με την Foxconn για την παραγωγή του.

    Ήδη θεωρείται «λογική» η ενασχόληση της Amazon με τα smartphones, καθώς τα Kindle και Kindle Fire που έχουν κυκλοφορήσει, διαθέτουν ένα εξαιρετικά ανεπτυγμένο οικοσύστημα με εφαρμογές, πέρα από το Google Play και ένα από τα πολύ δυνατά σημεία της Amazon είναι το περιεχόμενο που μπορεί να προσφέρει στους χρήστες της, όσον αφορά βιβλία, ταινίες και μουσική.

    Επίσης, όπως έχει αποδείξει η Amazon, επιλέγει πολύ συγκεκριμένα το είδος του προϊόντος που διαθέτει με το όνομά της. Η περίπτωση του Kindle fire, με τα 4 εκατομμύρια πωλήσεις στο τέλος του 2011 απέδειξε και πως γνωρίζει πολύ καλά το πελατειακό της κοινό. Έτσι, το λανσάρισμα ενός Amazon smartphone φαντάζει πολύ κοντινό.

    Πέρα από την αναφορά του Bloomberg στο ενδεχόμενο και στην ήδη υπάρχουσα συνεργασία της Amazon και της Foxconn για την κατασκευή ενός smartphone, η πρώτη έχει ήδη προχωρήσει και σε κινήσεις για την απόκτηση πατεντών που σχετίζονται με την κινητή τηλεφωνία, προκειμένου να προχωρήσει στην παραγωγή, χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα με την αγαπημένη διαδικασία της αγοράς τεχνολογίας, το patent trolling.

    Η αναφορά του Bloomberg δεν δίνει περισσότερα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά του smartphone που σκέφτεται να κυκλοφορήσει η Amazon, αλλά όπως και οι περισσότεροι, «λέει» ότι η εταιρεία προσπαθεί να ανταγωνιστεί το iPhone της Apple. Πιστεύουμε πως είναι άκυρη η σύγκριση καθώς, η πολύ έξυπνη τακτική της Amazon είναι να κυκλοφορεί mid level συσκευές που απευθύνονται σε περισσότερα «πορτοφόλια», απ’ ότι η Apple. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή η ενδεχόμενη κυκλοφορία θα επιβεβαιωθεί μετά το καλοκαίρι και πριν τα Χριστούγεννα.

    Πηγές: Bloomberg, The Next Web, ubergizmo

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles