15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ανακοίνωση “βόμβα” από τη Google! Τέλος “εποχής” για τη gaming πλατφόρμα Stadia

    Η Google αποφάσισε να βάλει τέλος στη γνωστή υπηρεσία streaming Stadia games μετά από μόλις 3 χρόνια από τη δημιουργία της. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους και θα μπορούν να παίζουν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2023. Μετά από αυτή την ημερομηνία, το Stadia θα μπει στο “ράφι”, μαζί με πολλά ακόμα προϊόντα που “σκότωσε” τα τελευταία χρόνια η Google, αφού δεν είχαν την ανταπόκριση που περίμενε.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία σκοπεύει να αποζημιώσει όσους παίκτες έχουν αγοράσει μέσω του Google Store εξοπλισμό για το Stadia, παιχνίδια και add-on περιεχόμενο μέσω του Stadia Store. Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση έγινε γνωστός από τον αντιπρόεδρο της Google, ο οποίος δήλωσε ότι “το Stadia δεν κέρδισε μεταξύ των χρηστών τη δημοφιλία που περιμέναμε, έτσι πήραμε τη δύσκολη απόφαση να τη σταματήσουμε σταδιακά”.

    Η πλατφόρμα Google Stadia ξεκίνησε το 2019, σε διάφορες αγορές σε Αμερική και Ευρώπη, αποτελώντας μία εντυπωσιακή λύση, η οποία είχε ως πλεονέκτημα την τεράστια, υποδομή της Google σε datacenters, επιτρέποντας το απευθείας streaming ενός παιχνιδιού σε κάθε είδους συσκευές που υποστηρίζουν τον Chrome browser. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στον τεράστιο ανταγωνισμό που επικρατεί σήμερα στη βιομηχανία του gaming και να εδραιωθεί όπως η Sony με το Playstation και η Microsoft με το Xbox.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Νοέμβριο το World of Warcraft: Dragonflight (trailer) (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles