20.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Παραιτείται ο CEO της Toshiba μετά το τεράστιο σκάνδαλο «μαγειρέματος» των οικονομικών αποτελεσμάτων της

    Με αφορμή ένα λογιστικό σκάνδαλο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία έχει παρουσιάσει υπερεκτίμηση κερδών συνολικής αξίας 1.2 δισ. δολαρίων τα τελευταία χρόνια, ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Toshiba, Hisao Tanaka, εγκαταλείπει τη θέση του στον ιαπωνικό κολοσσό.

    Hisao Tanaka

    Ο Tanaka και δύο ακόμη στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί. Όλα ξεκίνησαν όταν μία ανεξάρτητη έρευνα στη χώρα διαπίστωσε πως η διοίκηση της Toshiba παρουσίαζε πλαστά στοιχεία σχετικά με τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας για περισσότερα από έξι χρόνια, σε μία προσπάθεια να επιτύχει εσωτερικούς στόχους.

    Όπως σημειώνεται από την Toshiba, προς το παρόν ο chairman της εταιρείας Masashi Muromachi θα καλύψει την κενή θέση του CEO της και θα βοηθήσει στην ανάδειξη μίας νέας διοίκησης, ενώ η ιαπωνική εταιρεία διερευνά την πώληση ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων ώστε να βρεθεί το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη ζητημάτων που έχουν προκύψει με τον ισολογισμό της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles