10.9 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
More

  ClimateLaunchpad 2017: Διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης

  CYPRUS

  Νέα ταλέντα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας και καινοτομίας αναζητεί το ClimateLaunchpad, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης παγκοσμίως,. Όσοι λοιπόν ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις ιδέες τους μέχρι τις 10 Μαΐου, 2017 μέσω της ιστοσελίδας http://climatelaunchpad.org/application-form/.

  Ο διαγωνισμός ClimateLaunchpad διεξάγεται από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή, και έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad σε Κύπρο και Ελλάδα είναι η κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών Chysalis LEAP. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Τελικός, που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο, φιλοξενώντας στη Λεμεσό πέραν των 500 ατόμων (επιχειρηματίες, επενδυτές, ερευνητές από όλο τον κόσμο). Στον τελικό, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα συμμετάσχουν πάνω από 100 ομάδες, από 35 και πλέον χώρες.

  Σημειώνεται ότι για να φτάσει μια ομάδα στον Παγκόσμιο Τελικό και να εκπροσωπήσει τη χώρα της, θα πρέπει πρώτα να περάσει από μια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία είναι η ίδια για όλες τις χώρες που συμμετέχουν. Μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων, θα επιλεγούν μέχρι και 10 συμμετοχές από την κάθε χώρα, οι οποίες θα περάσουν από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp”. Οι τρεις κορυφαίοι φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στον Παγκόσμιο Τελικό, παρουσιάζοντας την ιδέα τους ενώπιον κριτικής επιτροπής. Οι 10 καλύτερες ομάδες που θα επιλεγούν θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των πράσινων startups, και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση. Η καλύτερη ιδέα του Παγκόσμιου Τελικού θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους  €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και για βραβεία στις θεματικές κατηγορίες του Climate-KIC: Αστικές Αειφόρες Μεταλλάξεις, Αειφόρος Χρήση Γης, Αειφόρος Παραγωγή και Περιβαλλοντικές Μετρήσεις και Χρηματοδότηση.

  Στρατηγικός Eταίρος της Chrysalis LEAP για τρίτη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. «Όλοι εμείς στην PwC πιστεύουμε στη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας για την ανάπτυξη και την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας αλλά και της πράσινης ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε ενεργά για τρίτη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό ClimateLaunchpad μέσα από την οικονομική ενίσχυση, την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών και την εθελοντική δράση καθώς πιστεύουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ευημερία και ανάπτυξη του τόπου μας», δήλωσε ο κος Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου.

  Χορηγός του προγράμματος είναι οι Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες. Το πρόγραμμα στην Κύπρο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles