20.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Dark Mail: η νέα κρυπτογράφηση που υπόσχεται ασφαλή, ιδιωτικά email

    Οι μόνοι από τους «επιχειρηματίες» της τεχνολογίας που αντιμετωπίσαμε όλοι με σεβασμό, μετά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden, ήταν οι ιδρυτές των LavaBit και SilentMail. Η πρώτη, είναι η υπηρεσία email που χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο Snowden και ο ιδρυτής της, έκλεισε την υπηρεσία μέσα σε μία μέρα, προκειμένου να μην δώσει στοιχεία επικοινωνιών των πελατών του στην NSA και τον ακολούθησε η δεύτερη, το SilentMail, τιμώντας τις πολιτικές απορρήτου που διατηρούσε όλα αυτά τα χρόνια.

    Dark Mail

    Οι δύο ιδρυτές, ξεκίνησαν μία νέα συνεργασία, συνδυάζοντας την τεχνολογία τους και δημιουργώντας μία συμμαχία, τη συμμαχία του Dark Mail. Όχι μόνο η κωδικοποίηση θα είναι η κωδικοποίηση που χρησιμοποιούσε το Silent Mail (το SCIMP όπως λέγεται το πρωτόκολλο, απορρίπτοντας το διάτρητο SSL), αλλά η νέα υπηρεσία θα χρησιμοποιεί servers που θα βρίσκονται στον Καναδά και την Ελβετία, εμποδίζοντας λόγω νομοθεσίας την οποιαδήποτε παρέμβαση της NSA.

    «Το ωραίο θα είναι ότι καμία υπηρεσία που θα θελήσει να μας “επιτεθεί”, δεν θα έχει την δυνατότητα να μας υποχρεώσει να συμβιβαστούμε με την διαδικασία παρακολούθησης γιατί η αρχιτεκτονική του συστήματος, το κάνει αυτό αδύνατο», λέει ο CEO του Silent Circle, Mike Janke.

    Η συμμαχία του Dark Alliance δεν κρυπτογραφεί μόνο το περιεχόμενο των μηνυμάτων, αλλά και τα metadata που φέρεται να αγαπά ιδιαιτέρως και να συλλέγει η NSA. Κρυπτογραφείται, τόσο ο αποστολέας, όσο και ο παραλήπτης αλλά και το θέμα του email.

    Θα τα καταφέρουν οι δύο άντρες να φέρουν την υπηρεσία σε χρήση άμεσα; Ναι. Θα δούμε τη νέα υπηρεσία Dark Mail μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2014. Κατά πόσον όμως θα τους αφήσουν και θα μας αφήσουν ήσυχους οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, είναι άγνωστο.

    Σημειώστε πως όσοι χρησιμοποιήσουμε Dark Mail, θα μπορούμε κανονικότατα να λαμβάνουμε αλληλογραφία από υπηρεσίες όπως το Gmail, απλά δεν θα είναι κρυπτογραφημένη.

    Θα σας κρατάμε ενήμερους για την υπηρεσία. Σίγουρα μας ενδιαφέρει.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles