22 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Embracer Group: Κλείνει studios και απολύει προσωπικό ο κολοσσός του gaming

    Ο σουηδικός όμιλος Embracer Group, ο οποίος κατέχει μια σειρά γνωστών gaming studios, ετοιμάζεται για ριζική αναδιάρθρωση που προϋποθέτει το κλείσιμο πολλών studios και την ακύρωση μια σειράς παιχνιδιών. Τα νέα έρχονται μερικές εβδομάδες μετά από ένα αποτυχημένο deal -της τάξεως των 2 δισεκατομμυρίων, το οποίο «ναυάγησε» ξαφνικά.

    Ο CEO Lars Wingefors ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση την Τρίτη το πρωί, αναφέροντας ότι θα χωριστεί σε τρεις φάσεις και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2024. Η φύση αυτών των “φάσεων” δε διευκρινίστηκε, ωστόσο οι αλλαγές στοχεύουν στη μείωση του χρέους κάτω από 10 δις. σουηδικές κορώνες, δηλ. περίπου κατά 930 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Matthew Karch, πρώην πλέον διευθύνων σύμβουλος της Saber Interactive και νυν προσωρινός διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε, ωστόσο, ότι η πρώτη φάση θα είναι «άμεση και αισθητή». Αυτό σημαίνει ότι ένας άγνωστος αριθμός από τους 17.000 υπαλλήλους του Embracer Group θα απολυθεί ως μέρος της διαδικασίας.

    Η Embracer Group κατέχει τα δικαιώματα τόσο του Tomb Raider όσο και του Lord of the Rings. Απέκτησε το Tomb Raider όταν αγόρασε τις Eidos, Crystal Dynamics και Square Enix Montreal από την Square Enix το 2022. Εκείνη τη χρονιά, η Embracer Group αγόρασε επίσης τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Χόμπιτ αγοράζοντας τον κάτοχο των δικαιωμάτων Middle-earth Enterprises. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Embracer ανακοίνωσε ότι έχει πέντε παιχνίδια μυστηρίου Lord of the Rings σε ανάπτυξη από εξωτερικούς συνεργάτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Star Wars Outlaws: ανακοινώθηκε (από το πουθενά) και η… Δύναμη είναι μαζί του!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles