18.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Ένα tweet του Elon Musk ήταν αρκετό για να κάνει τo BitCoin μίνι-βουτιά!

    Μπορεί η νέα digital οικονομία των cryptocurrencies να τρέχει με τα… χίλια, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η φύση τους είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη και… εύθραυστη (περισσότερα για τα κρυπτονομίσματα μπορείτε να βρείτε εδώ). Πολλές φορές μάλιστα ένα tweet είναι αρκετό για να επηρεαστεί σε τεράστιο βαθμό η αξία ενός κρυπτονομίσματος και ο “master” σε αυτή την τακτική δεν είναι άλλος από τον Elon Musk, ο οποίος μπορεί με ένα απλό tweet να οδηγήσει ένα κρυπτονόμισμα είτε σε τρελή άνοδο, είτε σε… τεράστια πτώση.

    Και μπορεί το Dogecoin (που είναι το αγαπημένο κρυπτονόμισμα του Musk να γνωρίζει μέρες δόξας), όμως από ότι φαίνεται δεν συμβαίνει το ίδιο με το BitCoin! Μάλιστα, δεν έχει συμπληρωθεί καλά – καλά μία εβδομάδα από τότε που o διάσημος entrepreneur ανακοίνωσε ότι η Tesla σταματάει να δέχεται πληρωμές σε BitCoin. Ύστερα από ένα τέτοιο post, όλοι αναμέναμε εναγωνίως να δούμε το τι επρόκειτο να συμβεί με την αξία του BitCoin. Όμως η μεγάλη πτώση που αναμέναμε (η αξία του ενός bitcoin από σχεδόν 60.000 έκανε βουτιά στα 42.000$)  ήρθε λίγες μέρες αργότερα, όταν ο CEO της Tesla και της SpaceX θέλησε να απαντήσει σε έναν μη τσεκαρισμένο Twitter account. Συγκεκριμένα το account CryptoWhale ανέφερε «ότι οι fans του Bitcoin θα πρέπει να αρχίσουν να αυτό-χαστουκίζονται όταν πληροφορηθούν ότι η Tesla “πέταξε” το απόθεμα της σε BitCoin και σίγουρα με τα επίπεδα μίσους που λαμβάνει ο Elon Musk δεν θα τον κατηγορούσα…».  

    Ο Musk λοιπόν δεν παρέλειψε να σχολιάσει με ένα λακωνικό «πράγματι» και τώρα όλοι έμειναν με την απορία για το εάν τελικά μιλούσε για τον εαυτό του ή τελικά όντως η Tesla ξεφορτώθηκε την Bitcoin holdings. Ότι και εάν συμβαίνει τελικά, η ουσία είναι ότι μια απλή λέξη ήταν (υπερ)αρκετή για να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία του BitCoin! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles