17.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Επιστροφή στο μέλλον! Δείτε το Facebook, το Youtube και το Google+… το 1997

    Θυμάστε τις dial up συνδέσεις των 8kb/s; Θυμάστε τα Windows 95 και τον Netscape; Αν ναι, τότε το συγκεκριμένο project θα σας επιστρέψει στα παιδικά σας χρόνια. Αν όχι, θα μάθετε από πρώτο χέρι την ταλαιπωρία και τον “αργό, πολύ αργό” τρόπο που λειτουργούσαν τα πράγματα στο Internet τότε, με παραδείγματα του σήμερα.

    Το project Once Upon είναι η προσπάθεια ανακατασκευής τριών υπηρεσιών που αλλάζουν τη ζωή μας στο διαδίκτυο, με όρους… 1997.

    Δείτε το facebook όπως θα ήταν χωρίς την πολιτική χρησιμοποίησης αληθινών ονομάτων και την λίστα φίλων σε μουντά γκρίζα κουτάκια, ή το Youtube με μία σειρά από κώδικες που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε, προκειμένου να δείτε τo video της επιλογής σας.

    Οι κύκλοι του Google+ δε… τετραγωνίστηκαν!

    Υπολογίστε πως οι ταχύτητες του server στο site του Once Upon έχουν περιοριστεί στα 8kb το δευτερόλεπτο οπότε, η εμπειρία είναι πέρα για πέρα πραγματική.

    Είναι σημαντικό να θυμώμαστε πάντως πως, τίποτε απ’ αυτά που απολαμβάνουμε τώρα στον χώρο του Web δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς τις εφευρέσεις των μηχανικών που χρόνια τώρα δουλεύουν στην οπισθοφυλακή των εταιριών τεχνολογίας, τόσο για την ανάπτυξη του λογισμικού, όσο και για την ανάπτυξη των υποδομών.

    Πηγή: The Next Web

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles