22 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά τις τακτικές πωλήσεων της Apple

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά τις πρακτικές της Apple για την διάθεση και τις πωλήσεις του iPhone στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα αν η Apple υιοθετεί πρακτικές που υποσκάπτουν τον ανταγωνισμό της.

    Apple European Comission

    Χωρίς να έχει κατατεθεί κάποια επίσημη καταγγελία από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα, τα στελέχη της φαίνεται να έχουν διανείμει 9σέλιδα ερωτηματολόγια στα Ευρωπαϊκά δίκτυα ρωτώντας αν η Apple επιβάλλει κάποιο ελάχιστο αριθμό παραγγελιών iPhone για το κάθε δίκτυο, ή αν εγγυάται με κάποιο τρόπο ότι ποτέ δεν θα βρουν καλύτερες τιμές ή όρους πώλησης σε άλλους κατασκευαστές, ή ακόμα και περιορισμούς στους προϋπολογισμούς για το marketing που θα διαθέσει το κάθε δίκτυο για τις συσκευές της Apple.

    Στο ίδιο ερωτηματολόγιο αναφέρεται «Η Επιτροπή έχει πληροφορίες που αναφέρουν πως η Apple και οι Πάροχοι Κινητής Τηλεφωνίας έχουν καταλήξει σε συμφωνίες διανομής που μπορούν να οδηγήσουν στον τερματισμό  των εργασιών για άλλους κατασκευαστές smartpohnes». […] «Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά απενεργοποιούνται σε συγκεκριμένα προϊόντα Apple σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι συμπεριφορές, τότε θα πρόκειται για παραβίαση του νόμου περί ανταγωνιστικότητας».

    Η έρευνα αυτή κινητοποιήθηκε από ανεπίσημες καταγγελίες από παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη που κατά του ασφυκτικού ελέγχου που φέρεται να ασκεί η Apple στις πωλήσεις των συσκευών της, από την τιμή και τις ποσότητες, μέχρι και τα marketing plans. Οι πάροχοι έχουν περιθώριο να απαντήσουν στα ερωτηματολόγιο μέχρι την 17η Ιουλίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η Apple δηλώνει ότι τα συμφωνητικά που υπογράφει με τους παρόχους είναι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό νόμο.

    Σίγουρα θα μάθουμε σύντομα περισσότερα για τον τρόπο που διανέμει στα δίκτυα τα iPhone η Apple, διαδικασία που δεν είναι τόσο ξεκάθαρη για τους περισσότερους από εμάς, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές για τις υπόλοιπες συσκευές, όπως τα Mac, λεπτομέρειες που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles