20.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Gemini: Το νέο ΑΙ μοντέλο της Google που κερδίζει στα… σημεία το ChatGPT

    Μπορεί οι ανησυχίες γύρω από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης να γιγαντώνονται, ωστόσο η ανάπτυξη της νέα τεχνολογίας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Ένα χρόνο περίπου μετά το λανσάρισμα του ChatGPT από την OpenAI, η Google έρχεται να δώσει τη δική της απάντηση, σε μια προσπάθεια να αποτελέσει το leader που οδηγεί τις εξελίξεις στην ΑΙ.

    Η εταιρεία παρουσίασε το Gemini, ένα νέου τύπου ΑΙ model που εργάζεται με κείμενο, εικόνες και video. Μια πρώτη έκδοση του Gemini κυκλοφορεί από σήμερα μέσω του chatbot Bard της Google στα αγγλικά και θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 170 χώρες. Η πιο ισχυρή έκδοση του Gemini θα κάνει το ντεμπούτο της το νέο έτος. Το Gemini εκπαιδεύτηκε σε εικόνες, video και ήχο και όχι μόνο σε κείμενο, όπως τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι υπάρχουν τρεις εκδόσεις του Gemini:

    • Ultra, η μεγαλύτερη και πιο ικανή.
    • Nano, το οποίο είναι σημαντικά μικρότερο.
    • Pro, μεσαίου μεγέθους και μεσαίων δυνατοτήτων.

    Από σήμερα, το Bard της Google, ένα chatbot παρόμοιο με το ChatGPT, θα τροφοδοτείται από το Gemini Pro, μια αλλαγή που η εταιρεία λέει ότι θα το καταστήσει ικανό για πιο προηγμένο συλλογισμό και σχεδιασμό. Μια εξειδικευμένη έκδοση του Gemini Pro αναδιπλώνεται σε μια νέα έκδοση του AlphaCode, ενός γενετικού εργαλείου “ερευνητικού προϊόντος” για κωδικοποίηση από το Google DeepMind. Η πιο ισχυρή έκδοση του Gemini, το Ultra, θα τοποθετηθεί μέσα στο Bard και θα είναι διαθέσιμη μέσω ενός cloud API το 2024.

    Το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τη Google, ξεπερνά το ChatGPT στις περισσότερες δοκιμασίες και εμφανίζει «προηγμένη συλλογιστική» σε πολλαπλές μορφές, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ελέγχου και βαθμολόγησης των ασκήσεων φυσικής ενός μαθητή.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο top ερευνητής της Meta μίλησε! Η ΑΙ θα αποκτήσει ευφυία σκύλου όχι ανθρώπου μέσα στα επόμενα χρόνια (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles