22 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Η Δικαιοσύνη συνεχίζει το βηματισμό της προς την ψηφιακή εποχή: από 1η Φεβρουαρίου 2022 σε πλήρη εφαρμογή το iJustice

    Στην ψηφιακή εποχή περνά η Δικαιοσύνη στη χώρα μας με ηλεκτρονική καταχώριση υποθέσεων, ηλεκτρονική πληρωμή τελών, ηλεκτρονική παρακολούθηση υποθέσεων και τήρηση ηλεκτρονικού πινακίου. Σημαντικό «εργαλείο» στην πορεία της ποιοτικής αναβάθμισης του συστήματος δικαιοσύνης της Κύπρου, αποτελεί  το νέο σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρισης iJustice, που τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022. Έτσι, από την ως άνω ημερομηνία και μετέπειτα όλες ανεξαιρέτως οι νέες υποθέσεις θα καταχωρούνται  πλέον αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, (χωρίς φυσική παρουσία), εξαιρουμένων του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας και των Δικαστηρίων που ασκούν Ποινική Δικαιοδοσία, περιλαμβανομένων του Κακουργιοδικείου, του Στρατιωτικού Δικαστηρίου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Μέσω του πληροφοριακού συστήματος iJustice είναι πλέον εφικτή: η ηλεκτρονική καταχώριση εγγράφων, η ηλεκτρονική πληρωμή τελών, η τήρηση ηλεκτρονικών φακέλων, η ηλεκτρονική λήψη πιστών αντιγράφων και η ηλεκτρονική παρακολούθηση υποθέσεων. Πέραν των πιο πάνω,  στο σύστημα iJustice θα τηρείται ηλεκτρονικό πινάκιο για τις υποθέσεις που έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά καθώς και, όπου εφαρμόζεται, θα παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με το Δικαστήριο.

    Δικαίωμα καταχώρισης εγγράφων στο iJustice θα έχει οποιοσδήποτε πολίτης (εξωτερικός χρήστης), δικηγόρος και μη, με μόνη προϋπόθεση την ύπαρξη ταυτοποιημένου λογαριασμού στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Πύλη Ασφαλείας «Αριάδνη».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles