16 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Η εντυπωσιακή άνοδος του LinkedIn

    Όταν η κουβέντα φτάνει στα social media, το πρώτο απ’ αυτά που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων είναι αδιαμφισβήτητα το Facebook. Ελάτε που όμως το γεγονός πως πρόκειται για το μεγαλύτερο όλων, δεν το καθιστά και το πλέον κερδοφόρο! Σύμφωνοι, μπορεί το δίκτυο του Mark Zuckerberg να είναι το τρίτο μεγαλύτερο κράτος (!) του πλανήτη, ωστόσο φαίνεται πως το LinkedIn, εστιάζοντας στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα κατάφερε να του… βάλει τα γυαλιά!

    Ρεπορτάζ του Forbes θέλει τον κάθε χρήστη του LinkedIn να φέρνει στο δίκτυο $1,3 για κάθε λεπτό παραμονής του στις σελίδες του, την ώρα που το αντίστοιχο ποσό για το Facebook παίζει στα μόλις $0,06! Το LinkedIn ευνοείται βέβαια και από τις γενικότερες συνθήκες αφού με την παγκόσμια οικονομία να συνέρχεται από το «χαστούκι» του 2008, ολοένα και περισσότερες εταιρείες αναζητούν άξια στελέχη με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού να στρέφονται στη λύση του γνωστού δικτύου. Έχει υπολογιστεί εξ’ άλλου πως μία «κακή πρόσληψη» κοστίζει σε μια εταιρεία ένα ποσό γύρω στα $25-50 χιλιάδες, οπότε τα λάθη… στοιχίζουν!

    Τα έσοδα του LinkedIn προέρχονται κατά βάση από τις υπηρεσίες πρόσληψης που προσφέρει σε εταιρείες και αποτελούν το 54% επί του συνόλου. Ένα 26% των εσόδων αφορά τις λύσεις μάρκετινγκ και το υπόλοιπο 20% premium συνδρομές. Τα έσοδα του LinkedIn ήταν $48 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του έτους και βέβαια ακολουθούν σταθερά ανοδική πορεία. Η υγεία που αποπνέει το δίκτυο αποτυπώνεται και στην πορεία της μετοχής του εξ’ άλλου που βρίσκεται πάνω από τα $100, 64% πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια στιγμή εκείνη του Facebook καταγράφει απώλειες 25% μέσα σε λίγους μήνες…

     

    Πηγή: Seeking Alpha

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles