20.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    IFA 2023: Τι θα δούμε στη μεγάλη «γιορτή» των consumer electronics!

    Η IFA αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές εκθέσεις ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων, έχοντας μια ιστορία που φέτος συμπληρώνει 99 χρόνια, καθώς η πρώτη έκθεση άνοιξε τις πύλες της πίσω στο μακρινό 1924 (ενδεικτικό είναι ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν το 1930 ήταν εκείνος που «άνοιξε» με την δική του ομιλία την 7η κατά σειρά έκθεση). Έκτοτε βέβαια μεσολάβησαν πολλά… με το Βερολίνο, μια πόλη που αποτέλεσε το «σύμβολο» της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου να αλλάζει μορφή μέσα στις δεκαετίες, ωστόσο η έκθεση να εξακολουθεί να αποτελεί κομμάτι της. Στο εκθεσιακό Messe Berlin αναμένεται να παρελάσουν από την 1η έως την  5η Σεπτεμβρίου όλοι οι μεγάλοι παίκτες της βιομηχανίας των λευκών οικιακών συσκευών και των consumer electronics, δίνοντας τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από το… «μέλλον».

    Ως είθισται εταιρείες όπως η Samsung, η LG, η Philips, η TCL, η Miele, η Bosch, η Hisense αναμένεται να διαθέτουν πληθωρική παρουσία παρουσιάζοντας εκατοντάδες νέες συσκευές από διαφορετικές κατηγορίες. Φυσικά, με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε την Press Conference της Samsung, καθώς εάν κρίνουμε από προηγούμενες χρονιές σίγουρα θα έχουμε πολλές συσκευές που θα ενσωματώνονται στον κόσμο του Internet of Things, καθώς ο κορεατικός γίγαντας της τεχνολογίας δεν έκρυψε ποτέ την σημασία που δίνει στην περαιτέρω ενοποίηση του οικοσυστήματος των devices της. Με τα νέα foldables να λανσάρονται μέσα στον Αύγουστο είναι βέβαιο ότι το focus δεν θα είναι οι mobile συσκευές, ωστόσο «ποντάρουμε» ότι θα δούμε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σε συνάρτηση με την A.I. και στην ανάπτυξη applications που κάνει πράξη το όραμα του διασυνδεδεμένου σπιτιού.

    Από κοντά και η LG, από την  οποία όμως φέτος αναμένουμε να ρίξει το βάρος στην  eco-friendly τεχνολογία και σε λύσεις που προωθούν ακόμη περισσότερο τις λύσεις βιωσιμότητας, με τη δημιουργία του net-zero σπιτιού. Ωστόσο, σίγουρα το smart home και το Home Entertainment θα βρίσκονται στον πυρήνα των νέων παρουσιάσεων της. Παράλληλα, από την TCL (εκτός του πλήθους οικιακών συσκευών που καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου σπιτιού στο σύνολο τους) αναμένουμε να δούμε περισσότερες λύσεις σε ότι έχει να κάνει με τις τηλεοράσεις και την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Dolby Atmos FlexConnect, η οποία όπως έγινε γνωστό θα προστεθεί στις τηλεοράσεις της TCL που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2024. Και μιας και αναφερθήκαμε σε ήχο, η JBL μέσω του δικού της ξεχωριστού event (JBL Club) αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα Wi-Fi based speakers της αλλά και το PartyBox Ultimate, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει το καλύτερο εργαλείο στα χέρια κάθε party lover.

    Σε επίπεδο mobile συσκευών δεν αναμένουμε ανακοινώσεις που θα κάνουν πάταγο, ωστόσο ήδη γνωρίζουμε ότι η Honor θα προχωρήσει στο παγκόσμιο launch του premium high-end foldable της: Magic V2, ενώ μάλιστα δεν λείπουν και οι φήμες που την θέλουν να παρουσιάζει τη δική της απάντηση στο flip της Samsung. Η δε Sony έχει ήδη προχωρήσει στην ανακοίνωση του Sony Xperia V, το οποίο όπως έγινε γνωστό παρουσιάστηκε αποκλειστικά στα γερμανικά media, με την ιστορική εταιρεία να μην προτιμάει φέτος ένα booth στο Messe Berlin. Επιπλέον, με αγωνία αναμένουμε τις ανακοινώσεις της Lenovo, όπου το Legion 9i αποτελεί αναμφίβολα το gaming «κτήνος» που θα ξετρελάνει τους φανατικούς gamers, ενώ παράλληλα ακούγεται έντονα η φήμη που θέλει τη γνωστή εταιρεία να ανακοινώνει και φορητή κονσόλα. Τέλος και η Nokia ενδέχεται να παρουσιάσει νέα οικονομικά προσιτά μοντέλα που εντάσσονται στην κατηγορία των feature phones.

    Φυσικά τα παραπάνω αποτελούν απλώς μια πρόγευση για το κυρίως πιάτο και εμείς το διάστημα 1η με 5 Σεπτεμβρίου αναμένεται να σας μεταφέρουμε τον παλμό της έκθεσης, παρουσιάζοντας κάθε μικρό και μεγάλο νέο από τον θαυμαστό κόσμο της IFA. Για αυτό… Stay tuned!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles