17.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
More

    Κωτσόβολος: στην ευχρηστία και τη λειτουργικότητα δεν κάνει… εκπτώσεις!

    Όταν μου ζητήθηκε να ρίξω μια ματιά και να πω τη γνώμη μου για το site του Κωτσόβολου, δεν μπορώ να πω ότι είδα τη ζωή μου με άλλο μάτι. «Σε τελική ανάλυση, είναι ακόμα ένα site ενός καταστήματος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, τι διαφορετικό μπορεί να ‘χει», ήταν η πρώτη μου σκέψη. Μια σκέψη που σουλάτσαρε ελεύθερη στο μυαλό μου μέχρι τη στιγμή που o browser μου «προσγειώθηκε» στο URL της σελίδας. Τότε κατάλαβα ότι είχε έρθει η στιγμή να αναθεωρήσω…

    Το πρώτο πράγμα που μου κίνησε στο ενδιαφέρον στη σελίδα του Κωτσόβολου ήταν… η ίδια η σελίδα! Δίχως να θυμίζει στο ελάχιστο το τυπικό e-shop που έχουμε όλοι κατά νου, υιοθετεί ένα design που είναι σε θέση να διαχειριστεί και να προβάλλει μεγάλο αριθμό πληροφοριών παντός τύπου, παραμένοντας σε κάθε περίπτωση φιλικό προς τον πελάτη. Η «splash screen» στην αρχή με τις εναλλασσόμενες εικόνες φερ’ ειπείν είναι κάτι που ο επισκέπτης δέχεται ευχάριστα, την ώρα που το ξεκάθαρο layout και οι σαφείς συνδυασμοί χρωμάτων εξαλείφουν πλήρως τον κίνδυνο… επιληψίας.

    Ξεκάθαρο design, ευδιάκριτες γραμματοσειρές, μια σελίδα που χαίρεσαι να τριγυρνάς!

    Όπως σε ένα φυσικό κατάστημα ο πελάτης θα τριγυρίσει στους διαδρόμους χαζεύοντας τα διαθέσιμα προϊόντα, έτσι και σε ένα e-shop θα αναζητήσει στις επιμέρους σελίδες οτιδήποτε μπορεί να τον ενδιαφέρει ή έστω να τραβήξει την προσοχή του. Δοκιμάζοντας τη λειτουργία αναζήτησης, τα αποτελέσματα που παίρνουμε είναι ακριβή και ορθά, με τις σελίδες παράλληλα να ανοίγουν γρήγορα –μεγάλη υπόθεση σε ό,τι αφορά τη μακρά παραμονή του επισκέπτη στο site. Γενικότερα η ιστοσελίδα προσφέρει εμπειρία πλοήγησης εφάμιλλη με αυτή του… Google από πλευράς λειτουργικότητας και ταχύτητας!

    Οπότε; Εμένα ως πελάτη, ο Κωτσόβολος με κέρδισε και όσον αφορά το κομμάτι των ψηφιακών αγορών μου, αυτό δεν οφείλεται μόνο στις τιμές ή τις δόσεις. Η εταιρεία διαθέτει πλέον ένα από τα καλύτερα και πιο ξεχωριστά e-shops της ελληνικής αγοράς, απ’ αυτά που χαίρεσαι να επισκέπτεσαι ξανά και ξανά. Γρήγορη απόκριση, μίνιμαλ design, μικρός όγκος δεδομένων, τακτοποιημένα μενού με σωστή κατηγοριοποίηση, πετυχημένες επιλογές χρωμάτων, καλές φωτογραφίες, ουσιώδεις πληροφορίες.

    Όλα αυτά σημαίνουν ότι το site του Κωτσόβολου είναι το λειτουργικότερο και πιο ολοκληρωμένο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο; Προφανώς και όχι αφού πάντα θα υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις. Η ύπαρξη ενός γλωσσαριού με τεχνικούς όρους θα ήταν μια καλή προσθήκη ενώ λίγη επιπλέον προσοχή χρειάζεται και στα κείμενα των reviews των προϊόντων. Και επειδή στην Ελλάδα δεν ζουν μόνο Έλληνες, η μετάφραση του eshop στα αγγλικά δεν θα μου φαινόταν καθόλου κακή ως ιδέα…

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles