20.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Με NFT άλμπουμ “σκαρφάλωσαν” στην κορυφή οι Muse

    Τα NFTs αποτελούν μια σχετικά νέα “τρέλα” που έχει πραγματοποιήσει δυναμική είσοδο στη ζωή μας, ευνοημένη από το ψηφιακό περιβάλλον που συνεχώς αναπτύσσεται. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για αγοραπωλησίες εκατομμυρίων, προκειμένου κάποιος συλλέκτης να αποκτήσει ένα ψηφιακό έργο “τέχνης”, όμως το τελευταίο διάστημα τα NFTs έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και στη βιομηχανία της μουσικής.

    Ένα δημοφιλές συγκρότημα μάλιστα, οι γνωστοί Muse, κατάφεραν πρόσφατα κάτι που πριν μερικά χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο. Έγιναν η πρώτη μπάντα με Νο 1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο που πωλήθηκε με τη μορφή NFT, δηλαδή με ψηφιακά πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και αυθεντικότητας. Πρόκειται για το 9ο στη σειρά άλμπουμ των Muse, με τίτλο «Will of the People», το οποίο πέτυχε πωλήσεις 51.500 την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας, καταλαμβάνοντας την κορυφή.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 26 Αυγούστου σε περιορισμένη έκδοση των 1.000 αντιτύπων με τεχνολογία NFT από την NFT Serenade και τη Warner Music UK. Παράλληλα όμως, το άλμπουμ διατίθεται στην αγορά και σε βινύλιο, ψηφιακή μορφή, κασέτα και CD.

    Διαβάστε επίσης:

    Rouch Race: Νέο Witcher game κυκλοφόρησε για κινητά (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles