23.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Μετά από πολλά χρόνια, το Μόναχο εγκαταλείπει το Linux για τα Windows

    Όταν ο δήμος του Μονάχου στη Γερμανία, αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί Windows installations για χάρη του Linux πίσω στο 2003, αυτή θεωρήθηκε μια πρωτοποριακή στιγμή για το λογισμικό ανοιχτού κώδικα: ήταν μία απόδειξη ότι το Linux θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κυβερνητικές εργασίες μεγάλης κλίμακας.

    munich

    Ωστόσο, μοιάζει ότι το όνειρο αυτό δεν κράτησε “για πάντα”. Η γερμανική πόλη έχει πλέον ξεκινήσει την υλοποίηση ενός σχεδίου με στόχο να εγκαταστήσει τα Windows σε περίπου 29.000 υπολογιστές έως το 2020.

    Το σχέδιο ήταν αποτέλεσμα παραπόνων σχετικών με την πολυπλοκότητα των setups και “πονοκεφάλων” συμβατότητας. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης, Dieter Reiter, το να υπάρχουν δύο λειτουργικά συστήματα σε υπολογιστές του δήμου είναι κάτι “εντελώς αντιοικονομικό”. Το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου χρειάστηκε όλα αυτά τα χρόνια να διατηρήσει μια μειοψηφία υπολογιστών Windows για εφαρμογές και hardware που απαιτούσαν τη χρήση της πλατφόρμας της Microsoft για να τρέξουν – και έτσι η απόφαση ήταν μάλλον “μονόδρομος”.

    Πρόκειται μάλιστα για μία δαπανηρή απόφαση, καθώς το κόστος αντικατάστασης αναμένεται να προσεγγίζει τα 49,3 εκατομμύρια ευρώ και δεν είναι μια ασήμαντη δαπάνη ακόμη και για μια μητρόπολη.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles