22 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Microsoft: “Μπλόκο” σε μη πιστοποιημένα χειριστήρια και αξεσουάρ

    Δράση αποφάσισε να αναλάβει η Microsoft, «κυνηγώντας» τη χρήση μη πιστοποιημένων χειριστηρίων και αξεσουάρ που κατασκευάζονται από τρίτους. Η εταιρεία ξεκίνησε να μπλοκάρει τα third-party Xbox controllers που δεν αποτελούν μέρος του “designed for Xbox” hardware partner program.

    H είδηση έγινε αρχικά γνωστή από έναν gamer που συνέδεσε ένα Xbox-compatible controller στην κονσόλα του και έλαβε μια ειδοποίηση σχετική με το ban. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Microsoft, «από τη στιγμή που συνδέετε ένα μη πιστοποιημένο αξεσουάρ και λαμβάνετε το μήνυμα «error code 0x82d60002», έχετε δύο εβδομάδες χρήσης για το συγκεκριμένο αξεσουάρ. Μόλις παρέλθει το εν λόγω διάστημα, θα μπλοκάρετε η χρήση του στην κονσόλα.

    Η εταιρεία, λοιπόν, είναι εξαιρετικά… σαφής και βασικό κίνητρο είναι κυρίως η επιθυμία να μπλοκάρει συσκευές όπως το Cronus Zen. Και οι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία του gaming εργάζονται σκληρά για να εμποδίσουν τη χρήση τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Φυσικά, η απόφαση της Microsoft θα μπορούσε επίσης να προκύψει από την επιθυμία για αύξηση των πωλήσεων των δικών της χειριστηρίων και αξεσουάρ.

    Η Brook Gaming, μία από τις εταιρείες που διαθέτει προϊόντα που επηρεάζονται, εξέδωσε ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας τους πελάτες της ότι «δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό πιθανών λύσεων» σε αυτή τη νέα πολιτική. Εν τω μεταξύ, είναι πιθανό να υπάρξει πτώση στις πωλήσεις για τα προϊόντα Xbox και άλλων τρίτων κατασκευαστών.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρώτα gameplay πλάνα από το πολυαναμενόμενο Little Nightmares III

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles