15.8 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
More

  Νέα διάκριση για το δίκτυο της Εpic

  Νέα διάκριση για το δίκτυο της Epic, το οποίο για τέταρτη συνεχόμενη φορά πιστοποιείται από την ανεξάρτητη γερμανική εταιρεία μετρήσεων umlaut. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Epic, έπειτα από αναθεωρημένη αξιολόγηση που κάλυψε την περίοδο από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2021, το δίκτυο της έλαβε συνολικά 936 βαθμούς (σε κλίμακα 1-1000). Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η βαθμολογία αυτή είναι η ψηλότερη που έλαβε ποτέ η Epic για το δίκτυο της. Η Epic εξασφάλισε επίσης την ψηλότερη βαθμολογία και στις τρείς κύριες κατηγορίες της νέας αξιολόγησης, δηλαδή στις κατηγορίες Broadband Coverage, Download Speed και Latency. Η μεθοδολογία της umlaut εστιάζει στην εμπειρία του χρήστη σε κάθε δίκτυο και διεξάγεται με τη μέθοδο του crowdsourcing. Αναλυτικότερα, η Epic κατάφερε να αποκομίσει τις πιο κάτω βαθμολογίες, στις επιμέρους κατηγορίες και υποκατηγορίες της νέας αξιολόγησης. 

  Coverage – 470/500 βαθμούς, ως ακολούθως:

  • Coverage Quality – 62/75 βαθμούς: Πρόκειται για συγκριτικούς βασικούς δείκτες απόδοσης (ΚΡΙs) που μετρούν την ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών 4G και 5G σε αστικές, ημιαστικές και άλλες περιοχές.
  • Coverage Reach – 145/150 βαθμούς: Πρόκειται για συγκριτικούς βασικούς δείκτες απόδοσης (ΚΡΙs) που μετρούν το εύρος των ευρυζωνικών υπηρεσιών 4G και 5G σε αστικές, ημιαστικές και άλλες περιοχές.
  • Time on Broadband – 263/275 βαθμούς: Η κατηγορία καταγράφει την εμπειρία του τελικού χρήστη ο οποίος διαθέτει συσκευή και πλάνο 4G ή και 5G και μετρά την καλή ατομική επίδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω του «χρόνου παραμονής» του χρήστη στα δίκτυα 4G και 5G.

  Download Speed – 272/300 βαθμούς, ως ακολούθως:

  • Speeds supporting Basic Internet (ταχύτητες από 2 Mbps και άνω) – 146/165 βαθμούς: Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν βασικές υπηρεσίες ίντερνετ που απαιτούν 2 Mbps και άνω.
  • Speeds supporting HD (ταχύτητες από 5 Mbps και άνω) – 95/101 βαθμούς: Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 5 Mbps και άνω.
  • Speeds supporting UHD Video (ταχύτητες από 20 Mbps και άνω) – 31/34 βαθμούς: Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 20 Mbps και άνω. 

  Latency – 195/200 βαθμούς, ως ακολούθως:

  • Gaming Class (απαιτείται latency 50 ms ή λιγότερο) – 89/90 βαθμούς: Η κατηγορία μετρά την καλή επίδοση κατά τη χρήση διαδικτυακών παιχνιδιών και τα οποία χρειάζονται υστέρηση/latency λιγότερη των 50ms.
  • OTT Voice Class (απαιτείται latency 100 ms ή λιγότερο) – 106/110 βαθμούς: Η κατηγορία μετρά την καλή ατομική επίδοση στη χρήση over-the-top φωνητικών υπηρεσιών, όπως φωνητικές κλήσεις μέσω Skype, WhatsApp και Viber.

  Αναφερόμενος στη νέα αναγνώριση από την umlaut ο CTIO της Epic, Γιάννης Μιχαηλίδης, δήλωσε: «Η σταθερή μας δέσμευση να προσφέρουμε στους συνδρομητές την πιο αξιόπιστη εμπειρία επικοινωνίας μας διατηρεί στην κορυφή. Οι συνεχόμενες αναγνωρίσεις του δικτύου μας, είναι το αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που στόχο έχει να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά και πρακτικά την καθημερινότητα των πελατών μας. Τα τελευταία χρόνια, η Epic έχει προχωρήσει σε επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, σε εξοπλισμό, φάσματα συχνοτήτων και υποδομές, τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή ευρυζωνικότητα, εστιάζοντας σε αναβαθμίσεις νέας γενιάς που αλλάζουν τη ζωή μας προς το καλύτερο. Πρόκειται ουσιαστικά για μοναδικά έργα υποδομής για τις κυπριακές τηλεπικοινωνίες, σε ταχύτητες υλοποίησης που αποδεικνύουν μια νέα δυναμική κουλτούρα ευελιξίας και αποφασιστικότητας εντός του οργανισμού.

  Η νέα αξιολόγηση της umlaut, βασισμένη στη νέα μεθοδολογία που η umlaut χρησιμοποιεί από το 2021 σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, μας χαροποιεί ιδιαιτέρως αφού αναγνωρίζει τις συνεχείς βελτιώσεις του δικτύου μας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε και επιβεβαιώνει τη σωστή μας στρατηγική. Επίσης, οι συνεχείς αυτές αξιολογήσεις αποτελούν για εμάς ακόμη ένα κίνητρο για την άοκνη και ασταμάτητη προσπάθεια μας να βελτιωνόμαστε.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το Epic 5G, που λανσάραμε πρόσφατα και το οποίο με πολύ γοργούς ρυθμούς επεκτείνεται για να καλύψει σύντομα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, μαζί με μία ευρεία γκάμα υποστηριζόμενων τηλεφωνικών συσκευών. Χτισμένο πάνω στο πολυβραβευμένο δίκτυο 4G, το νέο δίκτυο 5G της Epic, προσφέρει στους συνδρομητές ακόμη πιο αναβαθμισμένη εμπειρία, με ασύλληπτες ταχύτητες internet. Η συνδεσιμότητα με την τεχνολογία 5G παρέχει απεριόριστες δυνατότητες εξέλιξης σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, με πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσµα υπηρεσιών και ευκαιριών για όλους.»

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles