22 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Νέο… «κτήνος»! H Nvidia ανακοίνωσε μια «boostαρισμένη» RTX 3080 με 12GB RAM!

    Μπορεί η κατάσταση με την κρίση στους ημιαγωγούς να μην εμφανίζει ιδιαίτερα σημάδια βελτίωσης, για αυτό και επαληθεύονται μάλλον οι απόψεις που υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο θα μας κρατήσει και μέχρι το 2022. Ωστόσο, για τις μεγάλες εταιρείες κατασκευής hardware είναι… “business as usual”, καθώς τόσο η Nvidia όσο και η AMD συνεχίζουν να βγάζουν νέες και πιο ισχυρές εκδόσεις των προϊόντων τους. Μετά λοιπόν την value for money RTX 3050, η Nvidia ανακοίνωσε μια αναβαθμισμένη έκδοση της RTX 3080 με 12GB VRAM!

    Αναμφίβολα, αυτή η μάλλον μικρή αύξηση στη RAM (2GB παραπάνω σε σύγκριση με το βασικό μοντέλο) είναι αν μη τι άλλο «ευπρόσδεκτη», φτάνοντας ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα με την RTX 3080 Ti. Παράλληλα, το νέο κτήνος της Nvidia έρχεται με 8960 CUDA cores, προσφέροντας ουσιαστικά μια αύξηση της τάξης του 3% σε σύγκριση με το αρχικό μοντέλο της οικογένειας RTX 3080, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή αναβαθμισμένη GPU προσφέρει 20% μεγαλύτερο εύρος στο bandwidth, πράγμα που οφείλεται στο memory bus των 384-bit. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το εν λόγω μοντέλο, η Nvidia συστήνει τροφοδοτικό με 750W, με την αναβαθμισμένη RTX 3080 να «τραβάει» συνολικά 350 watts (30 περισσότερα από την αρχική RTX 3080). Η τιμή της θα παίξει κοντά στα 1.200 ευρώ και φυσικά ως είθισται θα πρέπει να κάνετε… «τάμα» για να μπορέσετε να εξασφαλίσετε μία, καθώς όπως όλες οι GPU έτσι και αυτοί μάλλον δεν θα προλάβει να φτάσει καν στα χέρια του τελικού καταναλωτή.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles