22 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Όταν η δημιουργία περιεχομένου μεταμορφώνεται σε «εμπειρία» με το nova 9 της Huawei!

    Ζούμε σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από την έντονη και διαρκή κίνηση, αλλά και σε έναν κόσμο που η φαντασία μπορεί να γίνει απτή πραγματικότητα. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο, η σύγχρονη mobile τεχνολογία μπορεί να σου δώσει τη δυνατότητα να «μετουσιώσεις» σε πραγματικότητα ακόμη και την πιο τρελή σου σκέψη και το nova 9 της Huawei, είναι το smartphone που σχεδιάστηκε για να σε «δροσίσει» από τη δίψα για περισσότερη δημιουργία. Ζώντας με το nova 9 για μερικές εβδομάδες είδαμε να ανοίγεται ένας νέος κόσμος και στο άρθρο που ακολουθεί σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας…

    The Nova 9 Experience!

    Tο nova 9 είναι σχεδιασμένο ειδικά για τη γενιά που της αρέσει να δημιουργεί, μεταφράζοντας τη φαντασία, τα όνειρα και τα «θέλω» της σε δημιουργικά videos και posts στα social media. Η νέα πρόταση της HUAWEI, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα mobile εργαλείο που λειτουργεί περισσότερο ως μέσο έκφρασης και απευθύνεται στους χρήστες που ωθούνται από το «πάθος». Ο εξαιρετικά φορητός και compact χαρακτήρας του, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του («ζυγίζει» μόλις 175 γραμμάρια) και το απειροελάχιστο πάχος του (στα 7.7mm), το καθιστούν ένα μικρό τεχνολογικό κομψοτέχνημα που δυσκολεύεσαι να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω του. Το δε Nova Halo, ο ιδιαίτερο ελλειψοειδής σχεδιασμός του camera setup που μοιάζει με δύο πλανήτες που αγκαλιάζονται από το άπειρο του διαστήματος, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την πραγματικά εξαιρετική δουλειά που έκανε το σχεδιαστικό team της HUAWEI.

    Όμως, καλό το design ωστόσο το ζητούμενο είναι πάντοτε το πώς μια συσκευή μπορεί να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής σου, μεταφέροντας στον ψηφιακό κόσμο την δίψα σου δημιουργία. Εάν σου αρέσει το Vloging, οι insta-photos που μπορούν να τρελάνουν τον μετρητή του Instagram, αλλά και τα σούπερ χιουμοριστικά videos στο TikTok με τα οποία μπορεί να διασκεδάσει όλη η παρέα, τότε το nova 9 έχει όλα όσα αναζητάς. Η νέα εποχή στη φωτογραφία είναι εδώ, καθώς το nova 9 ενσωματώνει ένα από τα πιο εξελιγμένα hardware στον τομέα του mobile photography και video recording. H main camera των 50MP UltraVision φέρει ειδικό sensor που διαθέτει RYYB φίλτρο χρώματος και το οποίο αποτελεί μια ποιοτική αναβάθμιση, σε σύγκριση με το «παραδοσιακό» φίλτρο RGGB που βρίσκεται εγκατεστημένο στις κάμερες των περισσότερων συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά. Σε τι μεταφράζεται αυτή η επιλογή; Μα φυσικά, στη δυνατότητα της συσκευής να αντιλαμβάνεται και να ενισχύει το φως κατά 40% περισσότερο από το κανονικό! Το φωτογραφικό αποτέλεσμα γίνεται πολύ πιο φωτεινό και προσεγγίζει αυτό που βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Εάν είχες πάντοτε αμφιβολίες για το πώς θα δείχνουν οι λήψεις σου σε εξωτερικούς κι εσωτερικούς χώρους που ο φωτισμός είναι χαμηλός, τώρα δεν χρειάζεται κανένας λόγος ανησυχίας πλέον, καθώς ο RYYB sensor πρόκειται να σε καταπλήξει.

    Πέραν του RYYB sensor όμως και της Ultra Vision κάμερας, το φωτογραφικό αποτέλεσμα συγκρίνεται άνετα με το αποτέλεσμα που παράγουν επαγγελματικές κάμερες και για έναν ακόμη λόγο, καθώς η HUAWEI ανέπτυξε την XD Fusion Engine. Δουλεία της είναι να επεξεργάζεται με άμεσο τρόπο και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τον μεγάλο όγκο δεδομένων που μπορεί να κρύβονται σε μια φωτογραφική λήψη. Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη και περίσταση, η XD Fusion Engine μπορεί να (ανά)προσαρμόσει το αποτέλεσμα, εφαρμόζοντας ειδικές τεχνικές pixel by pixel. Σε συνδυασμό με μια σειρά από αλγορίθμους που βασίζονται στη τεχνητή νοημοσύνη και στο machine learning, η εν λόγω engine μπορεί να «διαβάσει» τόσο το background, όσο και το αντικείμενο που βρίσκεται μέσα σε ένα φωτογραφικό κάδρο και να παράγει ένα άρτιο αποτέλεσμα που θα ζήλευαν και οι πιο… κορυφαίες DSLR φωτογραφικές μηχανές. Με τεχνικές μείωσης του θορύβου, υψηλή αντίληψη στο focus, εντυπωσιακό Night Mode που κάνει τη νύχτα να φαίνεται μέρα, μοναδική σταθερότητα (λόγω του EIS stabilization), δυνατότητες για AI Snapshot και AI Super-resolution, το nova 9 είναι το smartphone που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην mobile photography.

    Και οι ευχάριστες εκπλήξεις, σε ότι έχει να κάνει τα camera features του nova 9 δεν σταματούν εδώ, καθώς το development team της HUAWEI γνωρίζοντας το πόσο σημαντικές είναι οι πεντακάθαρες selfies για όλους τους users που επιθυμούν να στεφθούν «content creator» Kings, φρόντισε ώστε να προσθέσει έναν εμπρόσθιο camera sensor στα 32MP που θα κάνει τις selfies σου να ξεχωρίζουν. Τα ζεστά χρώματα και ο ρεαλιστικός τρόπος που απεικονίζονται οι αποχρώσεις του δέρματος, θα σε κάνουν να μην σταματάς να τραβάς selfies! Παράλληλα, το nova 9 σπάει τον κανόνα που θέλει τα smartphones να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν video recording υψηλών προδιαγραφών. Προσφέροντας ανάλυση 4K, με το nova 9 μπορείς επίσης με πανεύκολο τρόπο να εναλλάξεις την εμπρόσθια camera με το camera setup του πίσω μέρους και έτσι να πραγματοποιήσεις high-quality video recording, το οποίο θα περιλαμβάνει λήψεις και από τις δύο κάμερες, δημιουργώντας ένα single video. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις χρήση της λειτουργίας Dual-View video, παρουσιάζοντας τις δύο οπτικές ταυτόχρονα ή να κάνεις ένα zoomed shot και wide shot μαζί σε ένα frame. Πραγματικά, με το nova 9 στο χέρι σου δεν υπάρχει τίποτα που να περιορίζει την εσωτερική ανάγκη που νιώθεις για δημιουργία!

    Ανεβαίνοντας level!

    Το nova 9 όμως είναι πολλά περισσότερα από μία «μηχανή» δημιουργίας περιεχομένου. Το premium smartphone της HUAWEI έρχεται με ένα display 6.57 ιντσών, το οποίο δεν κάνει κανένα συμβιβασμό. Η κίνηση αλλά και η κύλιση στα menus, εξαιτίας του ρυθμού ανανέωσης στα 120Hz είναι σούπερ ομαλή, ενώ παράλληλα η συσκευή υποστηρίζει το πρότυπο HDR 10 προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης. Με λειτουργίες εμπλουτισμού των χρωμάτων, αλλά και τεχνολογία προστασίας από τη βλαβερή μπλε ακτινοβολία, η οθόνη του είναι απλώς… «χάρμα οφθαλμών»! Και επειδή σε αυτή την οθόνη θα σου είναι αδύνατον να αντισταθείς και να μην «λιώσεις» τα αγαπημένα σου mobile games, ένα ακόμη συναρπαστικό χαρακτηριστικό του nova 9 είναι ότι διαθέτει multi-touch sensor 10 σημείων και sampling rate στα 300Hz. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε ακόμη καλύτερη απόκριση στα mobile games, τα οποία δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά σου και που η ταχύτητα αντίδρασης μέσω των αγγιγμάτων σου στην οθόνη, μπορεί να σου χαρίσει την πολυπόθητη νίκη.

    Τόσο η δυνατότητα δημιουργίας περιεχόμενου, όσο και η ψυχαγωγία σου θα «ανέβουν level» με το nova 9, για αυτό και δεν θα το αφήνεις με τίποτα από το χέρι σου. Μάλιστα, από τη στιγμή που το nova 9 θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες σου κάθε ώρα και στιγμή, η Huawei φρόντισε ώστε να προσφέρει εντυπωσιακή διάρκεια ζωής μπαταρίας για να μην αγχώνεσαι εάν θα ξεμείνεις την ώρα που ξεκινάει το αγαπημένο σου multiplayer session. Το nova 9 φέρει μπαταρία με χωρητικότητα στα 4300mAh και δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ, καθώς προσφέρει ειδικές τεχνικές διαχείρισης της ενεργειακής κατανάλωσης. Παράλληλα, επιτυγχάνοντας μια πλήρη φόρτιση σε μόλις 38 λεπτά (φτάνει το 60% της φόρτισης μέσα σε μόλις 18 λεπτά) με τον Supercharging φορτιστή των 66W θα μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι το nova 9 θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό σου.

    Φυσικά, το nova 9 δεν σχεδιάστηκε μόνο για pleasure αλλά και για… business, καθώς μέσω του EMUI 12, μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε ένα εργαλείο δουλειάς στα χέρια κάθε χρήστη. Για παράδειγμα, μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου μέσω του laptop σου, ενώ εάν το συνδυάσεις με το νέο πανίσχυρο laptop: MateBook 14s, θα μπορείς να ανταλλάξεις και να προβάλλεις αρχεία on-the-fly και σε χρόνο dt, ξεχνώντας τη μορφή που έχει ένα USB καλώδιο. Το EMUI 12 εξασφαλίζει μοναδική άνεση στην επικοινωνία του nova 9 με το laptop σου, κάνοντας την καθημερινότητά σου πιο εύκολη και (το κυριότερο) πιο παραγωγική.

    Ανεπανάληπτη εμπειρία χρήσης!

    Χωρίς αμφιβολία, το nova 9 της HUAWEI προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία χρήσης, αποτελώντας την μετουσίωση σε μια κομψή και elegant συσκευή, ετών ανάπτυξης στον κόσμο της mobile τεχνολογίας. Με design που κλέβει τα βλέμματα, πρωτοποριακά camera features, εντυπωσιακή αυτονομία και οθόνη που τα «σπάει», όλοι οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν ένα υπερπολύτιμο εργαλείο που θα κάνει κάθε στιγμή τους μοναδική! Πολύ απλά… “Huawei did it again”!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles