16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Περίεργο software bug «βάφει» τις οθόνες των iPhone 13… με ροζ χρώμα!

    Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετοί είναι οι χρήστες του iPhone 13 (κυρίως από την Ασία και την ευρύτερη περιοχή της Κίνας), οι οποίοι αναφέρουν ένα πολύ περίεργο και ιδιαίτερο πρόβλημα στις οθόνες των συσκευών τους. Συγκεκριμένα, όπως έχει αναφερθεί σε διάφορα Apple Forums, αλλά και στο Reddit, ορισμένα iPhone 13 στα ξαφνικά και χωρίς κανένα λόγο και αιτία, εμφανίζουν ένα ροζ χρώμα poy καλύπτει τις οθόνες των κινητών τους και ύστερα από αυτό έρχεται μοιραία το… κρασάρισμα. Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν οι χρήστες, αυτό το περίεργο bug συμβαίνει σε ανύποπτη φάση και δεν μοιάζει να έχει κάποια λογική εξήγηση (για παράδειγμα ένας χρήστης ανέφερε ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε όταν το GPS της συσκευής έδειχνε αλλοπρόσαλλα στοιχεία και άλλος όταν η μπαταρία του άρχισε να μην «συμπεριφέρεται» σωστά).

    Το πρόβλημα δείχνει να αφορά αποκλειστικά και μόνο τα iPhone 13 και όχι άλλα iPhone και μάλιστα για αυτό και η Apple προχώρησε στην αντικατάσταση ορισμένων συσκευών. Βέβαια, υπήρξαν και οι περιπτώσεις ορισμένων πιο… άτυχων users, όπου η Apple έλεγξε τη συσκευή τους και τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο hardware. Το εν λόγω συμβάν είναι πιο διαδεδομένο στη Κίνα, για αυτό και η Apple συνέστησε στους πελάτες της (μέσω της social media πλατφόρμας Weibo) να κάνουν ένα backup και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης του iOS. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο επίσημο bug fix στο log της πιο πρόσφατης έκδοσης του iOS (15.3 beta release canditate).  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles