20.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Περικοπές και στην Qualcomm! Πάνω από 1.200 απολύσεις φέρνει η μείωση των εσόδων

    Χιλιάδες είναι οι θέσεις εργασίες που έχουν χαθεί τον τελευταίο χρόνο, κυρίως εξαιτίας των περικοπών στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Τώρα, η Qualcomm έρχεται να περικόψει 1.258 θέσεις εργασίας σε δύο γραφεία στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα. Η γνωστή αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε ότι 1.064 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στο Σαν Ντιέγκο, όπου βρίσκεται η έδρα, και άλλες 194 στα γραφεία της Σάντα Κλάρα. Η Qualcomm απαριθμεί σήμερα πάνω από 51.000 υπαλλήλους, οπότε απολύει το 2,5% του εργατικού δυναμικού της. Ο κύριος λόγος για τις περικοπές θέσεων εργασίας είναι η μείωση των εσόδων μετά από μια υποτονική chip business στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας.

     

    Οι θέσεις εργασίας θα καταργηθούν σταδιακά μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου και θα ξεκινήσουν περαιτέρω αλλαγές αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Qualcomm. Οι ενέργειες αυτές θα πραγματοποιηθούν κατά το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023, που είναι η αρχή του ημερολογιακού έτους 2024. Η Qualcomm, μια εταιρεία που παράγει ημιαγωγούς και εξοπλισμούς τηλεπικοινωνιών, ενώ αποτελεί και εταιρεία παροχής και σχεδιασμού τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών, φέρεται να έρχεται αντιμέτωπη με μειωμένα έσοδα εν μέσω “συνεχιζόμενης αβεβαιότητας στο μακροοικονομικό περιβάλλον και το περιβάλλον ζήτησης”.

    Διαβάστε επίσης:

    ViewSonic: Νέα wide monitor για την απόλυτη οπτική εμπειρία (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles