22 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Πως θα ήταν ο Spider-Man αν τον είχε σκηνοθετήσει ο James Cameron

    Την απογοήτευσή του, που δεν μπόρεσε να παρουσιάσει τον δικό του Spider-Man, εξέφρασε ο γνωστός σκηνοθέτης James Cameron, ο οποίος στο ενεργητικό του έχει τεράστιες επιτυχίες μεταξύ των οποίων και το «Avatar».

    Πιο αναλυτικά, ο Καναδός σκηνοθέτης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την παραγωγή της ταινίας όταν αυτά έγιναν διαθέσιμα, επειδή το Fox δεν ήταν πρόθυμο να «το υποστηρίξει». Στο νέο βιβλίο «Tech Noir: The Art of James Cameron», ο βραβευμένος με  Όσκαρ Cameron εκφράζει την απογοήτευσή του, ενώ περιέγραψε τις λεπτομέρειες του οράματός του για τον υπερήρωα κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης που διοργανώθηκε από την ιστοσελίδα ScreenCrush.

     

    Μια διαφορετική εκδοχή του Spider-Man

    Είπε ότι η δική του μεταφορά του κόμικ της Marvel θα ήταν «πολύ διαφορετική» από εκείνη του Σαμ Ράιμι – που σκηνοθέτησε την αρχική τριλογία με πρωταγωνιστή τον Τόμπι Μαγκουάιρ. Ο Cameron είπε ότι «ήθελε να γυρίσει μία ταινία που θα είχε ένα είδος σκληρής πραγματικότητας». Πρόσθεσε ότι η εκδοχή του «θα ήταν περισσότερο στο πνεύμα των ταινιών Terminator και Aliens».

    «Ήθελα να το προσγειώσω στην πραγματικότητα και να το βασίσω στην παγκόσμια ανθρώπινη εμπειρία» είπε. «Νομίζω ότι θα ήταν μια διασκεδαστική ταινία».

    Ο Cameron είπε ότι στο μυαλό του οι δυνάμεις του Spider-Man είναι «μια μεγάλη μεταφορά» για «αυτή την αναξιοποίητη δεξαμενή δυνατοτήτων που έχουν οι άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν στον εαυτό τους».

    «Και ήταν επίσης στο μυαλό μου μια μεταφορά για την εφηβεία και όλες τις αλλαγές στο σώμα σου, τις ανησυχίες σου για την κοινωνία, τις προσδοκίες της κοινωνίας, τις σχέσεις σου με το φύλο της επιλογής σου που σε ελκύει, όλα αυτά» συνέχισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Επικές σκηνές δράσης και love story στο νέο trailer του Matrix: Resurrections

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles