16 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    PS2: Αυτές είναι οι πωλήσεις της ιστορικής κονσόλας μέχρι σήμερα

    Έχουν περάσει χρόνια από τότε που η Sony σταμάτησε την παραγωγή του PS2. Τώρα όμως, το πρώην αφεντικό του PlayStation, Jim Ryan, επιτέλους αποκάλυψε το συνολικό αριθμό πωλήσεων της ιστορικής κονσόλας.

    Πιο συγκεκριμένα, το PS2 αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες κονσόλες που κυκλοφόρησαν ποτέ. Ο τελευταίος επίσημος αριθμός που παρείχε η Sony ήταν 155 εκατομμύρια τεμάχια, πριν από περίπου δεκαετία, το 2012. Ωστόσο, ο Ryan ισχυρίζεται ότι ο τελικός αριθμός των PS2 που πουλήθηκαν ήταν 160 εκατομμύρια, δηλαδή πέντε εκατομμύρια περισσότερα από την τελευταία αναφορά.

    Μιλώντας στο επίσημο podcast του PlayStation, ο Ryan -ο ανθρώπος που η τελευταία σημαντική πράξη του στην εταιρεία ήταν η απόλυση 900 εργαζομένων-, όταν ρωτήθηκε τι τον συνδέει με τη δεκαετία του 2000, απάντησε:

    “Θα έλεγα 160 εκατομμύρια, που είναι ο αριθμός των PS2 που πουλήθηκαν.” Αυτό είναι προφανώς το πιο κοντινό σε επίσημη δήλωση που θα ακούσουμε για το θέμα, δεδομένου ότι η ίδια η Sony πιθανότατα δεν θα μοιραστεί ποτέ τον τελικό αριθμό, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 100% ακριβής.

    Ο αναλυτής Daniel Ahmad αναφέρθηκε στις πωλήσεις του PS2 σε ένα πρόσφατο tweet, εξετάζοντας διάφορες αναφορές πωλήσεων -τόσο του PS2 όσο και του PS3. Δε θα αναφέρουμε όλα τα “βαρετά” μαθηματικά που πρέπει να διαβάσετε στο πλήρες tweet μόνοι σας. Ωστόσο, με βάση τις πληροφορίες, το PS2 πιθανότατα πούλησε κάπου μεταξύ 158,6 έως 161,8 εκατομμυρία κονσόλες. Και πάλι, φυσικά, αυτός δεν είναι ένας ακριβής αριθμός, όμως ταιριάζει με τα δεδομένα που μοιράστηκε ο Ryan.

    Αυτό που έχει σημασία είναι ότι -ακόμα και αν η κονσόλα παραμείνει στα 155 εκατομμύρια- αποτελεί την κορυφαία σε πωλήσεις κονσόλα και πιθανότατα αυτό δε θα αλλάξει για πολύ καιρό. Αυτή τη στιγμή, το Nintendo Switch είναι η τρίτη καλύτερη κονσόλα σε πωλήσεις με 139 εκατομμύρια συστήματα, οπότε θα χρειαστεί να πουλήσει άλλα 16 εκατομμύρια για να κατακτήσει την κορυφή.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles