22 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    SeaXplorer: το πρώτο παγοθραυστικό σκάφος… αναψυχής!

    Μιας και το καλοκαίρι μας άφησε χρόνους, ας μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα του επερχόμενου χειμώνα με το… SeaXplorer, το πρώτο παγοθραυστικό αναψυχής, που κατασκευάζεται στην Ολλανδία από τα ναυπηγεία DAMEN, σχεδιασμένο σε συνεργασία με τις εταιρίες AMELS, EYOS Expeditions και Azure Yacht Design & Naval Architecture.

    seaxplorer-idiotiko-pagothraustiko-anapsuxis

    Το SeaXplorer θα διατεθεί σε τρία διαφορετικά μεγέθη μήκους από 65 μέχρι 90 και 100 μέτρα, με τη μεγαλύτερη έκδοση να μπορεί να υποστηρίξει 30 επιβάτες και 50 άτομα πλήρωμα, ενώ κύριο γνώρισμά του είναι φυσικά η ειδική Sea Axe πλώρη (μπροστά δηλαδή), που επιτρέπει ομαλή κίνηση των σκαφών στα κύματα αλλά ταυτόχρονα την άνετη αντιμετώπιση πάγων, τους οποίους και σπάει!

    seaxplorer-idiotiko-pagothraustiko-anapsuxis (3)

    Το SeaXplorer διαθέτει δύο ισχυρούς κινητήρες με δυνατότητα περιστροφής 180 μοιρών, μπορεί να προσφέρει αυτονομία στο πλήρωμά του για πάνω από 40 ημέρες στη θάλασσα, διαθέτει χώρο για ελικόπτερο, μαζί με σωστικές λέμβους, μίνι υποβρύχια, ταχύπλοα κ.α.

    seaxplorer-idiotiko-pagothraustiko-anapsuxis (2)

     

    Ακόμη, όπως είναι αναμενόμενο, ιδιαίτερα πολυτελές θα είναι το εσωτερικό του, ενώ στις αρχές Αυγούστου ανακοινώθηκε η πώληση του πρώτου σκάφους. Η παράδοσή του (SeaXplorer 65) αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2019.

    seaxplorer-idiotiko-pagothraustiko-anapsuxis (1)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles