19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Σοκάρουν οι εικόνες! Έτσι θα είναι ο άνθρωπος σε 800 χρόνια λόγω της εξάρτησης από την τεχνολογία

    Οι σύγχρονοι άνθρωποι, ως γνωστόν, περνούν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους μπροστά από οθόνες υπολογιστών και κινητά, αφού η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει προκαλέσει ριζικές αλλαγές. Θεωρείται επομένως δεδομένο από τους επιστήμονες ότι ο άνθρωπος σε μερικούς αιώνες από σήμερα θα παρουσιάζει σοβαρές μεταβολές στην εξωτερική του εμφάνιση σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει.

    Παρόλα αυτά, οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, με βάση τα στοιχεία που έδωσαν οι ερευνητές για τον άνθρωπο του 3.000, σίγουρα σοκάρουν. Η «Μίντι», όπως είναι το όνομα του μοντέλου που σχεδίασαν ειδικοί στις τρισδιάστατες δημιουργίες, απεικονίζει την εξέλιξη του είδους μας σε 800 περίπου χρόνια από σήμερα. Τα βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλου είναι η κύφωση και ο μικρότερος λαιμός, που οφείλονται στις άπειρες ώρες που η πλειοψηφία σκύβει για να κοιτάξει το κινητό.

    Ακόμα μια σοκαριστική αλλαγή εντοπίζεται στα χέρια και συγκεκριμένα στον αγκώνα, ο οποίος είναι σε «ορθή γωνία» εξαιτίας της στάσης του σώματος που απαιτούν η χρήση υπολογιστών και τα video games. Επιπλέον, η παλάμη στις εικόνες έχει πάρει το σχήμα που απαιτεί το κράτημα του κινητού, το κρανίο είναι πιο ενισχυμένο για να προστατεύεται από την ακτινοβολία και ένα δεύτερο βλέφαρο έρχεται να προστατεύσει από το μπλε φως.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Απολύονται 3.700 υπάλληλοι του Twitter (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles