17.5 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Spatial video capture αποκτά το iPhone 15 Pro με το iOS 17.2 update

    Η τελευταία έκδοση beta του iOS 17 είναι πλέον διαθέσιμη από την Apple και περιλαμβάνει τη δυνατότητα εγγραφής spatial videos στο iPhone 15 Pro για προβολή στο επερχόμενο και πολυσυζητημένο Vision Pro mixed reality headset.

    Όσοι έχουν πρόσβαση και εγκαθιστούν το iOS 17.2 beta 2 στις συσκευές τους μπορούν να ξεκινήσουν τη μαγνητοσκόπηση βίντεο με 3D effect, χρησιμοποιώντας τις δύο δυνατές κάμερες της συσκευής.

    Για να ενεργοποιήσουν τη νέα δυνατότητα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το “Spatial Video for Apple Vision Pro” στις Ρυθμίσεις. Σύμφωνα με την περιγραφή της Apple, το spatial video καταγράφεται σε ανάλυση 1080p στα 30 frames ανά δευτερόλεπτο και ένα video του 1 λεπτού απαιτεί περίπου 130MB αποθηκευτικού χώρου.

    Μόλις κυκλοφορήσει κανονικά το iOS 17.2 – αργότερα μέσα στο 2023 – όλοι οι κάτοχοι του τελευταίου iPhone 15 Pro θα μπορούν να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη προσωπικών videos για να τα δουν αργότερα σε 3D στο Vision Pro (θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024). Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι, μέχρι να αποκτήσουν το headset, τραβούν αποτελεσματικά μόνο 2D videos χαμηλής ανάλυσης (σε σύγκριση με 4K) για προβολή σε τυπικές οθόνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Apple: Αναπτύσσει δικές της μπαταρίες για τα iPhones

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles