18.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Starlink: Έφτασε στην Ελλάδα το δορυφορικό internet του Έλον Μασκ

    Το δορυφορικό internet της εταιρείας Starlink του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ είναι πλέον διαθέσιμο και στη χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες παραγγελίες του εξοπλισμού που απαιτείται, με την εταιρεία να υπόσχεται σταθερή σύνδεση με υψηλές ταχύτητες αλλά και εξαιρετικά χαμηλό χρόνο απόκρισης σε κάθε μέρος της Ελλάδας, όσο απομακρυσμένο ή απομονωμένο κι αν είναι.

    Η Starlink, θυγατρική της Space Χ, παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ενός δικτύου μικρών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit-LEO). Για τη συγκεκριμένη σύνδεση απαιτείται ειδικός εξοπλισμός κόστους 499 ευρώ, με το μηνιαίο κόστος για το χρήστη να ανέρχεται στα 99 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο του 2021, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, συνυπέγραψαν σχετική ΚΥΑ, μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Με την ΚΥΑ δόθηκε το πράσινο “φως” σε παρόχους όπως η Starlink του Έλον Μασκ να εκπέμψουν στην Ελλάδα και να παρέχουν υπηρεσίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην εποχή του metaverse εισέρχεται το Βατικανό (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles