17.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Στη Dish Network το πρώτο πρόστιμο για διαστημικά σκουπίδια

    Τα διαστημικά σκουπίδια ή συντρίμμια είναι ένα ζήτημα που συζητιέται αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πρόκειται κυρίως για προϊόντα τεχνολογίας που δε χρησιμοποιούνται πια, όπως είναι οι παλιοί δορυφόροι ή τα διάφορα μέρη διαστημικών σκαφών. Ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και ένας δορυφόρος της Dish Network, ο EchoStar-7, που αποτελεί πιθανό κίνδυνο για άλλους δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη, σύμφωνα με την FCC.

    Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία πρόστιμο στην εταιρεία, επειδή άφησε ανεξέλεγκτα τα διαστημικά της σκουπίδια. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών επέβαλε πρόστιμο 150.000 δολαρίων (£ 125.000) στην Dish Network επειδή απέτυχε να μετακινήσει τον παλιό δορυφόρο αρκετά μακριά από άλλους που χρησιμοποιούνται. Η εταιρεία παραδέχθηκε την ευθύνη για τον δορυφόρο EchoStar-7 και συμφώνησε σε ένα «σχέδιο συμμόρφωσης» με την FCC.

    Το πρόστιμο των 150,000 δολαρίων αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό των συνολικών εσόδων της Dish, τα οποία ανέρχονταν στα 16.7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Ωστόσο, το πρόστιμο μπορεί να έχει αντίκτυπο σε άλλους φορείς εκμετάλλευσης δορυφόρων, σύμφωνα με τη Δρ Megan Argo, ανώτερη λέκτορα αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire.

    Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 10.000 δορυφόροι έχουν εκτοξευθεί στο διάστημα από το 1957. Περισσότεροι από τους μισούς είναι πλέον εκτός χρήσης. Σύμφωνα με τη NASA, υπάρχουν περισσότερα από 25.000 κομμάτια διαστημικών συντριμμιών μήκους άνω των 10 εκατοστών.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέες ΑΙ λειτουργίες “μεταμορφώνουν” τις φωτογραφίες στο Instagram

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles