21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Xiaomi 13T Hands-On Review: “With the Power of… LEICA”!

    Πιστή στο ραντεβού της, η Xiaomi παρουσίασε τη νέα, κορυφαία συσκευή της οικογένειας “Τ” που διαθέτει και ανανεώνει εδώ και χρόνια, ως τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των ναυαρχίδων της. Μετά το Xiaomi 13 που σας δείξαμε στις αρχές Μαρτίου, λοιπόν, αλλά και πριν το Xiaomi 14 που αναμένεται σε μερικούς μήνες, το Xiaomi 13T ήρθε να προσφέρει μια ισχυρή εναλλακτική, στα €699, εντός ορίων της premium mid-range κατηγορίας! Πάμε να το δούμε…

    Είχαμε στα χέρια μας τη συσκευή στο Black χρώμα, στην έκδοση 8/256GB. Το Xiaomi 13T είναι μεγάλη και βαριά συσκευή, φυσικά, αφού έχει μπόλικη τεχνολογία μέσα της. Πάχος 8,5mm αλλά με ένα camera module αρκετά μεγάλο, ενώ το βάρος αγγίζει τα 197 γραμμάρια. Το μεταλλικό πλαίσιο είναι flat και η glossy πλάτη είναι πανέμορφη, αλλά φυσικά το grip είναι μειωμένο. Ευτυχώς στη συσκευασία θα βρείτε και διάφανη θήκη σιλικόνης που συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε. Gorilla Glass 5 καλύπτει την πρόσοψη και το μοντέλο είναι στεγανό κατά IP68, απέναντι σε νερό και σκόνη. Στη συσκευασία θα βρείτε επίσης καλώδιο USB-A σε USB-C, πινάκι για το SIM tray και τον φορτιστή των 67W που υποστηρίζει το νέο μοντέλο.

    Ως premium συσκευή, το Xiaomi 13T έχει εξαιρετική οθόνη, όπως και λοιπό hardware. Ένα AMOLED panel των 6,67″ με… 68 δις χρώματα, 144Hz refresh rate, Dolby Vision, HDR10+ και 2.600 nits (!) peak φωτεινότητας θα υπερκαλύψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Η HBM φωτεινότητα φθάνει τα 1.200 nits που είναι υπερ-αρκετά ακόμα και τον καλοκαιρινό ήλιο, ενώ η ανάλυση αγγίζει τα 1220×2712 pixels με 20:9 aspect ratio.

     Το Xiaomi 13T κρύβει μέσα του το Dimensity 8200 Ultra της MediaTek, ουσιαστικά μια upgraded έκδοση του απλού 8200, κατασκευασμένο στα 4nm. Η Mali-G610 MC6 GPU αναλαμβάνει τα γραφικά και πρακτικά μιλάμε για ένα high-end chipset τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρει υψηλες επιδόσεις σε κάθε εφαρμογή, αν και είναι ένα “κλικ” κάτω από τα chip-ναυαρχίδες αυτή τη στιγμή. Ο αποθηκευτικός χώρο είναι UFS 3.1 χωρίς δυνατότητα επέκτασης, αλλά η RAM επεκτείνεται μέσω virtual RAM. Το software είναι το Android 13 με το MIUI 14 από πάνω του και πλέον είναι σταθερότατο και χρηστικότατο.

    Συνήθως τα premium mid-rangers διαφέρουν αρκετά από τις ναυαρχίδες στον τομέα των καμερών, αλλά η Xiaomi έκανε ό,τι μπορούσε για να μη φανεί αυτό στο 13T, διατηρώντας ακόμα και τη συνεργασία με τη Leica στους φακούς του! Έτσι στο πίσω μέρος δεσπόζει ένα module που κρύβει έναν αρκετά μεγάλο 1/1.28″ αισθητήρα με ανάλυση 50MP. Ο φακός της κύριας κάμερας έχει διάφραγμα f/1.9, το pixel pitch είναι 1,22μm, υπάρχει PDAF και OIS, ενώ η λήψη είναι πραγματικά ταχύτατη, με πολύ γρήγορη εστίαση. Προφανώς, λόγω του μεγάλου του μεγέθους, προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και η συσκευή μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30 FPS και 1080p στα 120FPS. Ο τηλεφακός είναι επίσης παρών με έως 2x optical zoom. Και εδώ βρίσκουμε αισθητήρα 50MP, το εστιακό βάθος είναι 50mm, υπάρχει PDAF αλλά όχι OIS. Το πακέτο της κάμερας συμπληρώνει μια ultrawide 12MP camera.

    Υπάρχει ένα LED flash στο πίσω μέρος, ενώ όσον αφορά τη selfie κάμερα έχει αισθητήρα 20MP με λήψη “μόνο” σε FullHD ανάλυση, στα 30 FPS, αλλά υποστηρίζει HDR10+. Στον τομέα της συνδεσιμότητας, το Xiaomi 13T υποστηρίζει Wi-Fi 6 (dual-band), BT 5.4 με A2DP και LE, NFC, έχει IR blaster και Type-C 2.0 θύρα με OTG αλλά και eSIM. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι οπτικός, μέσα στην οθόνη και κάνει τη δουλειά σωστά.

    Η Xiaomi μας έκανε πολύ χαρούμενους τοποθετώντας ταχυφορτιστές μέσα στις συσκευασίες των νέων μοντέλων της φέτος. Το Xiaomi 13T υποστηρίζει ισχύ έως 67W και θα βρείτε τον φορτιστή στο κουτί. Γεμίζει τη μπαταρία πλήρως σε 42′ χάρη στο PD 3.0 και το QC 4.0 πρωτόκολλο. Αν μη τι άλλο, η μπαταρία των 5.000mAh θα σας καλύψει πλήρως, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, αρκεί να είστε… φειδωλοί με το πόση ισχύ ζητάτε από το chipset και την οθόνη, φυσικά.

    Το Xiaomi 13Τ είναι από τις καλύτερες λύσεις αυτή τη στιγμή στην αγορά για όσους θέλουν “ναυαρχίδα” αλλά στα μισά λεφτά, σχεδόν. Άλλωστε τα κορυφαία chipsets φαίνονται κυρίως στα… benchmarks και σε τυπική χρήση δεν θα καταλάβετε τίποτα, αν η θερμική διαχείριση είναι καλή, ενώ και οι κάμερες είναι αντάξιας μιας κορυφαίας συσκευής. Στα λεφτά του δύσκολα θα βρείτε κάτι καλύτερο!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles