16 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Xiaomi: Τέλος εποχής για το MIUI – Έρχεται το ολοκαίνουργιο MiOS

    Η Xiaomi και το λογισμικό MIUI είναι έννοιες ταυτόσημες από το 2010. Το MIUI διαθέτει πλέον μια παγκόσμια βάση που ξεπερνά τα 564 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και η πιο πρόσφατη έκδοσή του είναι το MIUI 14, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Πλέον όμως, όπως αποκαλύπτουν πρόσφατα δημοσιεύματα, φαίνεται ότι η Xiaomi είναι έτοιμη για μια μεγάλη αλλαγή. Ο αξιόπιστος tipster Digital Chat Station είναι σίγουρος ότι η εταιρεία θα αντικαταστήσει προσεχώς το MIUI με το ολοκαίνουργιο MiOS.

    Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται σχετικές φήμες, παραμένει να δούμε αν το MiOS θα συνεχίσει να έχει βάση το Android -όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια με το MIUI- ή θα αποτελεί ένα ξεχωριστό λειτουργικό όπως το HarmonyOS. Παλαιότερα δημοσιεύματα ήθελαν την Xiaomi να ακολουθεί τα βήματα της Huawei, λανσάροντας το δικό της λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Android Open Source Project (AOSP), το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα smartphones, τα tablet, τα wearables και ακόμη και τα ηλεκτρικά οχήματά της.

    Η Xiaomi έχει ήδη κατοχυρώσει το όνομα MiOS και το mios.cn στην Κίνα και υπήρξαν αρκετές αναφορές για μια έκδοση MiOS beta που κυκλοφορεί στα κινεζικά μέσα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΦΗΜΗ: Λανσάρισμα το 2025 για το Samsung Galaxy Ring (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles