16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Μειώθηκαν οι πωλήσεις των tablets το 2ο τρίμηνο του 2013

    tablets

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η παγκόσμια ανάπτυξη πωλήσεων των tablets σημείωσε επιβράδυνση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από την InternationalDataCorporation (IDC).

    Σε όλο τον κόσμο οι πωλήσεις tablets κατέγραψαν μείωση και όσον αφορά τους συνολικούς όγκους η υποχώρηση ήταν της τάξης του 9,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, οι 45.100.000 συσκευές που έχουν βρει το δρόμο τους από τις μονάδες παραγωγής προς τις πωλήσεις, κατά το δεύτερο τρίμηνο ήταν 59,6% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, όταν οι κατασκευαστές tablets είχαν δρομολογήσει προς τις πωλήσεις μόλις 28,3 εκατομμύρια συσκευές.

    Το κλειδί της μείωσης είναι η έλλειψη ενός νέου προϊόντος που να μπορούσε να συμβάλλει στην ανάκαμψη της αγοράς. Άλλωστε η άνοδος των πωλήσεων παραδοσιακά πυροδοτείται από την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου iPad της Apple που δεν συνέβη το β’τρίμηνο του 2013. Έτσι, και η ίδια η Apple είδε ένα χαμηλότερο από το προβλεπόμενο συνολικό όγκο αποστολών που έφτασε τα 14,6 εκατομμύρια μονάδες για το τρίμηνο, σε σχέση με τα 19,5 του προηγουμένου. Τα προηγούμενα χρόνια, η Apple λάνσαρε το νέο της iPad στο δεύτερο τρίμηνο, με θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την αύξηση των πωλήσεών της. Ταυτόχρονα η κυκλογορία νέου iPad, αυξανε το ενδιαφέρον των χρηστών που στρέφονταν προς την κατηγορία των tablets, κάτι που έφερνα παράπλευρη ωφέλεια και στους υπόλοιπους κατασκευαστές. Τώρα, η Apple φαίνεται να έχει μεταθέσει το λανσάρισμα νέων προϊόντων tablet κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μια κίνηση που ίσως θα της δώσει καλύτερη θέση στον ανταγωνισμό κατά την περίοδο των διακοπών. Εν τω μεταξύ, και οι άλλοι δύο προμηθευτές στο top 3 είδαν επίσης μια μείωση των αποστολών τους κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η κάτοχος της δεύτερης θέσης Samsung, απέστειλε 8,1 εκατομμύρια μονάδες, σε σχέση με τα 8,6 του προηγούμενου τριμήνου. Επίσης στην τρίτη θέση βρίσκεται η ASUS με αποστολές 2,0 εκατομμυρίων τεμαχίων σε σχέση με τα 2,6 της περιόδου Ιανουαρίου-Μαρτίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles