16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Μεσογειακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υδρογονανθράκων: Άρχισε να χαράσσει τη δική του πορεία, με δραστηριότητες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην περιοχή της Μ. Ανατολής

    OilGasDevelopment-1600x1200px

    Τη δική του πορεία άρχισε να χαράσσει το Μεσογειακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υδρογονανθράκων (ΜΙΤΥ), ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός με έδρα την Κύπρο και με δραστηριότητες τόσο στον Ευρωπαϊκό χώρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.

    Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υδρογονανθράκων (ΜΙΤΥ) αποτελεί στην ουσία ένα νέο Επιστημονικό και Ερευνητικό Ινστιτούτο, που έχει θέσει ως σκοπό του, την δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας επικοινωνίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, μεταξύ των Επιστημόνων – Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των εταιρειών παραγωγής και εφαρμογής τεχνολογίας σχετικής με τον εντοπισμό, ανόρυξη, διαχείριση και αξιοποίηση υδρογονανθράκων και των υποπροϊόντων τους.

    Το ΜΙΤΥ φιλοδοξεί επίσης να συμβάλει θετικά στην ανάδειξη του νέου γεωπολιτικού ρόλου της χώρας μας και των ευκαιριών που δημιουργούνται στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, ενθαρρύνοντας παράλληλα   πρωτοβουλίες για επενδύσεις και την αξιοποίηση του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού του νησιού μας .

    Οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου καλύπτουν όλους τους τομείς της Βιομηχανίας, της Ναυπηγικής και Ναυτιλίας, της Εξόρυξης και Επεξεργασίας Υδρογονανθράκων, των Έργων Υποδομής, των Ενεργειακών Έργων και Έργων Εγκαταστάσεων Υδρογονανθράκων, των Συγκοινωνιών και της Εξοικονόμησης Ενέργειας.

    Τα κεντρικά γραφεία του Ινστιτούτου βρίσκονται στην Λάρνακα με παράρτημα στην Λευκωσία και την Αθήνα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles