23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    1 Αυγούστου: Η Digea ολοκληρώνει τη ψηφιακή μετάβαση στην Αττική!

    Από σήμερα Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014, πάνω από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αττική, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την κεντρική και νότια Εύβοια αλλά και τις βορειοδυτικές ακτές των Κυκλάδων αποκτούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη του επίγειου ψηφιακού σήματος.

    retuning-digea

    Κατά το δεύτερο «περιοχικό» switch-off, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 40518/1168/Φ.111Α/04-07-14, Φ.Ε.Κ. 1879/Β’/10-07-14, 11 κέντρα εκπομπής, μεταξύ των οποίων και η «Πάρνηθα», που τώρα εκπέμπουν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια, περνούν οριστικά στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, δύο κέντρα, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα» τα οποία εκπέμπουν ήδη ψηφιακά μεταβαίνουν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος. Συνολικά δηλαδή, 13 κέντρα εκπομπής παρέχουν πρόσβαση στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών σε μία νέα τηλεοπτική εμπειρία με τέλεια εικόνα και ήχο, γεμάτη δυνατότητες.

    Οι κάτοικοι των περιοχών κάλυψης των δυο κέντρων, «Υμηττός» και «Αίγινα» που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους [τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή] καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα μεταδίδεται στις νέες συχνότητες που έχουν κατοχυρωθεί από τη χώρα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ακόμα και αν ένας τηλεθεατής έχει πρόσβαση τώρα στο ψηφιακό περιεχόμενο των καναλιών θα χρειαστεί την ημέρα της μετάβασης στην περιοχή του να επανασυντονίσει το δέκτη του ώστε να αποθηκευτούν σε αυτόν οι νέες, τελικές, συχνότητες, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί να κάνει και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Η Digea υπενθυμίζει ότι για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των κέντρων εκπομπής του συγκεκριμένου switch-off και να διαθέτουν δέκτη που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4.

    Οδηγίες για τον επανασυντονισμό των δεκτών σας

    Μέσα στο site της Digea υπάρχουν ακριβείς οδηγίες για το πώς θα επανασυντονίσετε τους δέκτες σας. Σημειώστε ότι κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. Μεταφέρουμε απο εκεί τα παρακάτω βήματα που αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

    • Για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4
    1. Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].
    2. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».
    3. Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».
    4. Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
    5. Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.
    • Για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4
    1. Στο τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].
    2. Επιλέξτε «Εγκατάσταση».
    3. Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός»..
    4. Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
    5. Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού

    Δείτε και την τηλεοπτική διαφήμιση της Digea για τον επανασυντονισμό των δεκτών σας.

    Νέα ψηφιακή εποχή Digea

    Οι τηλεθεατές μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας με τέλεια εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και είδωλα, και να ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω του δέκτη τους και της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Προγράμματος [EPG], για το τηλεοπτικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή αυτά που ακολουθούν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τον τηλεθεατή είναι η υψηλή ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος, που προσφέρει άψογη εικόνα και ήχο χωρίς απώλειες όπως συνέβαινε συχνά μέχρι σήμερα.

    Στο site της Digea συμπεριλαμβάνεται και ειδική εφαρμογή για τους χάρτες κάλυψης καθώς και απαραίτητες πληροφορίες για τους τηλεθεατές. Οι τηλεθεατές μπορούν στο www.digea.gr να αναζητήσουν πληροφορίες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν και μέσω της ειδικής εφαρμογής να πληκτρολογήσουν την περιοχή τους και να διαπιστώσουν από ποιο κέντρο καλύπτονται καλύτερα. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα λήψης, θα πρέπει να ελέγξουν αν η κεραία τους «κοιτάει» προς το κύριο κέντρο εκπομπής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles