20.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    ΠΡΟΣΟΧΗ: bug στο Xbox Live σβήνει achievements και gamerscore!

    Πριν από έξι χρόνια και κάτι, απέκτησα το Xbox360 και ξεκίνησα να παίζω παιχνίδια σε αυτό. Από τότε έχω μαζέψει 25297 πόντους σε gamerscore από δεν ξέρω κι εγώ πόσα achievements σε πολλά παιχνίδια. Τώρα όμως όλη αυτή η δουλειά που έχω κάνει, κινδυνεύει να χαθεί από ένα bug. Πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν σήμερα στη Microsoft ότι το προφίλ τους εμφανίζει μηδενικό gamerscore και κανένα achievement! Αυτό συνέβη όταν κατέβασαν update για κάποιο (οποιοδήποτε) παιχνίδι, όταν πήραν νέο achievement, ή απλά όταν συνδέθηκαν στο Xbox Live.

    Η ίδια η Microsoft, στη σελίδα υποστήριξης του Xbox, στο Twitter, προτείνει δύο πιθανές λύσεις, χωρίς όμως να υπόσχεται ότι οποιαδήποτε από αυτές θα πετύχει. Πρώτον, οι χρήστες μπορούν να κάνουν logout από το προφίλ τους και μετά να ξανακάνουν login. Αν αυτό δεν πετύχει, τότε μπορούν να ξανακατεβάσουν το προφίλ τους από το Xbox Live στην κονσόλα τους. Όμως αν δεν πετύχει ούτε αυτό, τότε απλά παραμείνετε ψύχραιμοι. Σίγουρα η Microsoft κρατάει backup του Xbox Live, οπότε στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να κάνει restore τα προφίλ των gamers που έχουν πρόβλημα. Η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.

    Προσωπικά, μόλις διάβασα αυτή την είδηση στα διεθνή μέσα, αποσύνδεσα την κονσόλα μου από το δίκτυο, και μάλιστα μπλόκαρα τη διεύθυνση MAC της στον router μου για να αποκλείσω κάθε πιθανότητα σύνδεσης της στο internet. Όταν μπήκα στο Xbox.com το gamerscore μου ήταν ευτυχώς άθικτο, όμως παρατήρησα ότι το avatar μου δεν φορούσε τα εικονικά ρούχα που είχα ορίσει, αλλά αντίθετα μόνο μία φανέλα και ένα απλό παντελόνι. Μικρό το κακό, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν ξανασυνδέω το Xbox360 στο internet πριν η Microsoft μου πει ότι «τον κόβει» αν χάσω τα δεδομένα μου!

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles