15.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Αυξάνονται… και πληθύνονται οι Κάμερες Τροχαίας: περνά στην επόμενη φάση το Σύστημα Φωτοεπισήμανσης

    Την ολοκλήρωση των ελέγχων και των διαδικασιών παραλαβής της πιλοτικής φάσης του συστήματος φωτοεπισήμανσης ανακοίνωσε το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έργου. Όπως διαπιστώθηκε, τόσο ο εξοπλισμός που έχει εγκατασταθεί στην πιλοτική φάση όσο και η λειτουργία του συστήματος συνάδουν με τις πρόνοιες της σχετικής σύμβασης.

    Με την ολοκλήρωση και παραλαβή της πιλοτικής φάσης του εν λόγω Έργου που περιελάβανε, μεταξύ άλλων, το κέντρο επεξεργασίας των παραβάσεων, τέσσερις κινητές κάμερες και τέσσερις σταθερές, θα ακολουθήσει η επόμενη φάση του Έργου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται εντός των επόμενων έξι μηνών, η προμήθεια και σταδιακή εγκατάσταση ακόμη 20 σταθερών καμερών σε έξι σημεία διασταυρώσεις και 16 κινητών. Στη τελευταία φάση του Εργου αναμένεται να εγκατασταθούν άλλες 66 σταθερές κάμερες.

    Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα φωτοεπισήμανσης εντοπίζει αυτόματα και καταγράφει τις παραβιάσεις της γραμμής στάσης στις διασταυρώσεις, του κόκκινου στα φώτα τροχαίας και της ταχύτητας. Επιπρόσθετα, κατά την επεξεργασία των δεδομένων μιας παραβίασης, μέσω των φωτογραφιών, εντοπίζονται και καταγγέλλονται παραβιάσεις όπως η μη χρήση κράνους, η χρήση κινητού και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles