16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    “Αγριεύει” το YouTube! Παγκόσμια προσπάθεια για να βάλει… τέλος στα ad blockers

    Δεν είναι η πρώτη φορά που το YouTube προσπαθεί να «κυνηγήσει» τα ad blockers. Πλέον όμως η προσπάθεια της εταιρείας γίνεται πιο εντατική. Η γνωστή πλατφόρμα, με βασικό στόχο να ενθαρρύνει τους χρήστες να επιτρέπουν τις διαφημίσεις ή να τους στρέψει στο Premium πακέτο, ξεκίνησε παγκόσμια εκστρατεία.

    Αν ανήκετε στην κατηγορία των χρηστών που έπεσαν πάνω σε block του YouTube, σίγουρα θα παρατηρήσατε να εμφανίζεται στην οθόνη σας το εξής μήνυμα: «Η αναπαραγωγή βίντεο δεν είναι δυνατή, εκτός εάν το ad blocker είναι απενεργοποιημένο. Επιτρέψτε τις διαφημίσεις ή δοκιμάστε το YouTube Premium».

    Χρήστες ανέφεραν ότι παρά τα μηνύματα προτροπής του YouTube σχετικά με τα ad blockers, εξακολουθούσαν να παρακολουθούν ένα βίντεο. Πλέον όμως το YouTube τους αποκλείει πλήρως σχεδόν κάθε φορά.

    Το YouTube επιβεβαίωσε ότι απενεργοποιεί τα βίντεο για χρήστες με προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων τον Ιούνιο. Το είχε περιγράψει όμως ως ένα «μικρό πείραμα παγκοσμίως» εκείνη την περίοδο. Τώρα, το YouTube έχει επεκτείνει αυτήν την προσπάθεια.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, περισσότεροι χρήστες με εγκατεστημένα ad blockers δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν βίντεο YouTube, με μια ανάρτηση από το Android Authority να υπογραμμίζει την αύξηση των αναφορών. Ο Lawton από την πλευρά του YouTube υποστηρίζει ότι η «χρήση προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων» παραβιάζει τους όρους παροχής υπηρεσιών της πλατφόρμας, προσθέτοντας ότι «οι διαφημίσεις υποστηρίζουν ένα ποικίλο οικοσύστημα δημιουργών παγκοσμίως και επιτρέπουν σε δισεκατομμύρια να έχουν πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο στο YouTube».

    Διαβάστε επίοσης:

    Κλήσεις και βιντεοκλήσεις αποκτά το X (πρώην Twitter)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles