24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Αίσιο τέλος για την απεργία των σεναριογράφων! Έκλεισε η συμφωνία με τα studios του Hollywood

    Εδώ και μερικούς μήνες, αναρίθμητες ταινίες και σειρές έχουν παγώσει, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των σεναριογράφων και ηθοποιών που διεκδικούν καλύτερες αμοιβές και εργασιακές συνθήκες από τα studios του Hollywood.

    Πλέον όμως, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η WGA κατέληξε σε συμφωνία, βάζοντας τέλος στο… χάος, μετά από 140 μέρες κινητοποιήσεων.
    «Μπορούμε να πούμε, με μεγάλη υπερηφάνεια, ότι αυτή είναι μια εξαιρετική συμφωνία – με σημαντικά κέρδη και προστασία για τους συγγραφείς σε κάθε τομέα των μελών», έγραψε η διαπραγματευτική επιτροπή της WGA σε ένα email προς τα μέλη.

    Η ηγεσία πάντως της WGA ανέφερε ότι προς το παρόν δε μπορεί να μοιραστεί τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, μέχρι να οριστικοποιηθεί. Στη συνέχεια οι συγγραφείς θα κληθούν να ψηφήσουν θετικά ή αρνητικά. Αν όλα πάνε καλά, η απεργία πιθανώς να λήξει αύριο, ανοίγοντας εν μέρει το δρόμο για τη συνέχιση δημοφιλών παραγωγών. Η συμφωνία μπήκε στην τελική ευθεία μετά από αρκετές νύχτες διαπραγματεύσεων μεταξύ της WGA και της Συμμαχίας Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

    Οι σεναριογράφοι μπορεί σύντομα να επιστρέψουν στη δουλειά, αλλά χωρίς ηθοποιούς, οι παραγωγές πιθανότατα θα παραμείνουν στάσιμες. Η Ένωση Ηθοποιών SAG-AFTRA, το συνδικάτο που εκπροσωπεί περίπου 160.000 μέλη της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, βρίσκεται σε απεργία από τον Ιούλιο.
    Οι απεργίες ανάγκασαν στούντιο όπως το Netflix και η Warner Bros. Discovery να κάνουν προσαρμογές στις οικονομικές προβλέψεις τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο trailer για το Percy Jackson & The Olympians – Στις 20 Δεκεμβρίου στο Disney+

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles