17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Ανακαλύφθηκαν οι κοντινότερες στη Γη μαύρες τρύπες

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου ανακάλυψαν με το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή το κοντινότερο στη Γη ζευγάρι μαύρων τρυπών μεγάλου μεγέθους που έχει παρατηρηθεί ποτέ.

    89 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη

    Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Astronomy & Astrophysics», το ζεύγος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 89 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Μεταξύ τους έχουν, επίσης, τη μικρότερη απόσταση (1.600 ετών φωτός) από οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι μεγάλων μαύρων οπών στο παρελθόν. Αναμένεται κάποια στιγμή στο μέλλον, οι δύο μαύρες τρύπες να συγχωνευθούν, δημιουργώντας μία γιγάντια μαύρη τρύπα.

    Η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα, που βρίσκεται δεξιά από το κέντρο του γαλαξία NGC 7727 στον αστερισμό του Υδροχόου, έχει μάζα περίπου 154 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, ενώ η μικρότερη, στον ίδιο γαλαξία, έχει 6,3 εκατομμύρια ηλιακές μάζες.

    Διαβάστε επίσης:

    Εισιτήρια για το διάστημα κέρδισε 44χρονη γυναίκα – Στα 450.000 δολάρια η αξία τους

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles