24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Άνδρας καταδικάζεται επειδή αρνείται να παραδώσει στις αρχές το password του iPhone του

    Ένας άνδρας από το Hollywood καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει το password του iPhone του στις αρχές, μια υπόθεση η οποία λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που παρατηρείται εντατικοποίηση των δικαστικών μαχών για την πρόσβαση των οργάνων επιβολής του νόμου στις φορητές συσκευές. Ο Christopher Wheeler, 41 ετών, τέθηκε υπό κράτηση, επιμένοντας ότι είχε ήδη δώσει το password του στις αρχές, παρά το γεγονός ότι αυτό δε λειτουργούσε.

    iPhone password

    «Ορκίζομαι πως έχω παραδώσει τον κωδικό», ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο Wheeler με τα χέρια του να βρίσκονται δεμένα πίσω από την πλάτη του, στο δικαστή Michael Rothschild, ο οποίος νωρίτερα μέσα στον Μάιο τον είχε κρίνει ένοχο για μη συμμόρφωση με την απόφαση του δικαστηρίου. Με τον Wheeler να έχει φυλακιστεί ήδη από την Τρίτη, μια παρόμοια υπόθεση προέκυψε στο Miami-Dade, όπου άνδρας κατηγορήθηκε για εκβιασμό μιας celebrity των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με κλεμμένα sex videos.

    Ο Wesley Victor και η κοπέλα του υποχρεώθηκαν από το δικαστήριο να παραδώσουν τα passwords για συσκευές που υποπτεύονται ότι περιέχουν μηνύματα κειμένου και αποδεικνύουν τη συνέργεια στη διάπραξη του εγκλήματος. Ο Victor από τη μεριά του δηλώνει πως δε θυμάται τον κωδικό. Ο δικαστής Charles Johnson στην ετυμηγορία του ανέφερε ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί ότι ο Victor πραγματικά θυμόταν τον κωδικό του, 10 μήνες μετά την αρχική του σύλληψη, με την υπεράσπιση να εκφράζει την ικανοποίησή της. Ο Victor και η κοπέλα του Hencha Voigt, κατηγορούνται ότι εκβίασαν την social-media celebrity, YesJulz, πως θα προβούν στη δημοσίευση ερωτικών βίντεο αν δεν τους καταβληθούν 18.000 δολάρια.

    Καταγραφή
    Αριστερά η Hencha Voigt, δεξιά η YesJulz

    Και οι δυο υποθέσεις υπογραμμίζουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την επιμονή των δικαστηρίων όσον αφορά την παραχώρηση του προσωπικού κωδικού του iPhone, με τους επικριτές να τονίζουν ότι παραβιάζεται η Πέμπτη Τροπολογία του συντάγματος. Οι δικαστές αδυνατούν να καθορίσουν σε ποιο βαθμό θα πρέπει να αποκτούν πρόσβαση οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στα smartphones.

    Να σημειωθεί, ότι ο Wheeler συνελήφθη το Μάρτιο με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικών βλαβών στην κόρη του και καταδικάστηκε για κακοποίηση ανηλίκων. Οι ερευνητές θεωρούν ότι το iPhone του περιέχει φωτογραφίες των επαναλαμβανόμενων τραυματισμών του παιδιού, κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη στο δικαστήριο. Μάλιστα, είχε εκδοθεί ένταλμα που επέτρεπε την έρευνα στο iPhone του, με τους ερευνητές να μην μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση, καθώς το password που τους έδωσε δε λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για μη συμμόρφωση με την απόφαση του δικαστηρίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles