17.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Anonabox. Η ανωνυμία του δικτύου TOR στο… τσεπάκι σας

    Στις εποχές που διανύουμε, αναμφίβολα, έννοιες όπως η “ανωνυμία” ή η “ασφάλεια” στο Διαδίκτυο είναι σχετικές, ωστόσο χρησιμοποιώντας κάποιος λύσεις όπως το software Tor μπορεί να αισθάνεται περισσότερο εξασφαλισμένος από το… τίποτα. Μεταφέροντας, λοιπόν, τη “δύναμη” του πολυσυζητημένου Tor, του κρυπτογραφημένου δικτύου που προσφέρει ανωνυμία στο Διαδίκτυο, σε μία λιλιπούτεια συσκευή, οι υπεύθυνοι του Anonabox ζήτησαν τη βοήθεια του crowd-funding site, Kickstarter, για τη χρηματοδότηση του project τους. Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς, ενώ είχαν ζητήσει αρχικά μόλις 7.500 δολάρια, αυτή τη στιγμή έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν σχεδόν… 500.000 και συνεχίζουν ακάθεκτοι!

    kickstarter-anonabox

    Το Anonabox είναι ένα open-source networking device, σχεδιασμένο αποκλειστικά για να τρέχει το software Tor, το οποίο αποκρύπτει την ταυτότητα ενός χρήστη που βρίσκεται online κρυπτογραφώντας τα δεδομένα του και διαβιβάζοντας πρακτικά τα στοιχεία του μέσα από χιλιάδες τυχαίες διαδρομές, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την ανίχνευση του.

    Εσείς δεν έχετε παρά να συνδέσετε τo Anonabox στο router σας (μέσω Ethernet ή Wi-Fi) και, στη συνέχεια, αποκτάτε πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την ανωνυμία που προσφέρει το Tor. Το μεγάλο πλεονέκτημα του, πέρα από το μικρό του μέγεθος που σας επιτρέπει να το παίρνετε μαζί σας παντού, είναι ότι είναι plug & play, έτσι δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις ή ρυθμίσεις για να προσφέρει τα πλεονεκτήματά του στον τομέα της ασφάλειας και της ανωνυμίας.

    Anonabox-02

    Η μικροσκοπική συσκευή με 64MB RAM και επεξεργαστή 580MHz, διαθέτει specs επαρκή, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, για να υποστηρίξει το λογισμικό Tor και να τρέχει χωρίς καθυστερήσεις. Το βάρος του Anonabox είναι, μάλιστα, μόλις 26,8 γραμμάρια, όσο για το κόστος του, στην “εκστρατεία” του Kickstarter κόστιζε αρχικά 45 δολάρια για τους πρώτους χρηματοδότες του, ενώ τώρα προσφέρεται έναντι 51.

    Δείτε ένα σχετικό video.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles