17 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Απίστευτο; Η Apple καταθέτει πατέντα για… γραφίδα!

    Ναι είναι αλήθεια… Η Apple κατέθεσε αίτηση στο US Patent & Trademark Office για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αφορά μία οπτική γραφίδα!

    Πατέντα για ένα ξεχωριστό stylus, λοιπόν, από μία εταιρεία η οποία αποφεύγει εδώ και χρόνια τις γραφίδες στις συσκευές της σαν το… “διάολο το λιβάνι”. Είναι γνωστό ότι ο Steve Jobs ήταν εναντίον της φιλοσοφίας του stylus,  κάτι που φάνηκε από τη στιγμή που η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο iPhone και από ακόμη νωρίτερα.

    Η πρόταση της Apple, πάντως, στον τομέα των stylus, που τώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω της εν λόγω πατέντας, είναι αρκετά διαφορετική από τις γραφίδες που συναντάτε στα διάφορα tablets σήμερα. Πρόκειται για μία οπτική συσκευή που μπορεί να καθορίσει -με τη βοήθεια ενός αισθητήρα κίνησης- πότε βρίσκεται σε επαφή με μία επιφάνεια, ενώ, επιπλέον, μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες, καθώς διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα.

    Η γραφίδα μπορεί, επίσης, να περιλαμβάνει έναν ή περισσότερους αισθητήρες προσανατολισμού, όπως και επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο, ενώ υπάρχει και επιλογή για υποστήριξη απτικής ανάδρασης (haptic feedback).

    Όλα αυτά, βέβαια, δεν αναιρούν την κύρια αναρώτηση πολλών σχετικά με μια γραφίδα. Ποια είναι αυτή; Το “Ποιος χρειάζεται μία γραφίδα”… κάτι που αποτελεί εξάλλου “φράση” που έχει χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο Steve Jobs.

    Ωστόσο, το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μία γραφίδα, δε συνεπάγεται ότι θα την αξιοποιήσει στο επόμενο iPad. Τώρα, βέβαια, πού αλλού θα της είναι χρήσιμο ένα τέτοιο αξεσουάρ, είναι κάτι που αποτελεί απορία μας…

    Πηγή: Mashable

    Related Articles

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles