24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Απολύει το 16% του προσωπικού της η Epic Games

    Την προηγούμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκαν μαζικές απολύσεις εργαζομένων σχεδόν σε κάθε εταιρεία τεχνολογίας. Τώρα η κατασκευαστής του Fortnite, η Epic Games, απολύει το 16% του προσωπικού του, δηλαδή περίπου 830 υπαλλήλους. Ο διευθύνων σύμβουλος Tim Sweeney δήλωσε σε ανοιχτή επιστολή προς τους υπαλλήλους ότι η Epic Games ξοδεύει «πολύ περισσότερα χρήματα» από ό, τι κερδίζει. «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι απολύσεις είναι ο μόνος τρόπος», έγραψε, «και ότι αν τις κάνουμε τώρα και σε αυτή την κλίμακα θα σταθεροποιήσουμε τα οικονομικά μας».

    Για όσους επηρεάζονται από τις απολύσεις, η εταιρεία ανέφερε ότι θα προσφέρει ένα πακέτο αποχώρησης που περιλαμβάνει έξι μήνες βασικό μισθό και υγειονομική περίθαλψη. Περίπου τα δύο τρίτα των απολύσεων επηρεάζουν ομάδες που δραστηριοποιούνται εκτός της βασικής ανάπτυξης.

    Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η Epic έκανε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος όχι μόνο παγώνοντας τις προσλήψεις, αλλά και μειώνοντας τις δαπάνες σε τομείς όπως το μάρκετινγκ και οι εκδηλώσεις. Και ενώ το metaverse βρίσκεται ακόμα σε εννοιολογική φάση, η εταιρεία φέρεται να θέλει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη υποδομής για τα παιχνίδια της, ώστε να υπάρχουν στο οικοσύστημα του metaverse. Για παράδειγμα, η Epic συνεργάστηκε με τη LEGO για να δημιουργήσει μια «καθηλωτική ψηφιακή εμπειρία» για παιδιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Horizon Forbidden West: Έρχεται στα PC μέσα στο 2024! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles