20.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Apple: Αναπτύσσει δικές της μπαταρίες για τα iPhones

    Παρά το γεγονός ότι η Apple συνήθως συνεργάζεται με άλλες εταιρείες στο κομμάτι της κατασκευής, το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του engineering και του design εσωτερικά.

    Σύμφωνα με το ETnews, τώρα η εταιρεία επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην έρευνα και την ανάπτυξη μπαταριών για τις συσκευές της. Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι οι πρώτες συσκευές, πιθανότατα iPhones, με τη νέα τεχνολογία μπαταριών, θα κυκλοφορήσουν σύντομα, και συγκεκριμένα μέσα στο 2025. Αυτό υποδηλώνει ότι η ανάπτυξη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και δεν ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα.

    Η Apple φέρεται να πειραματίζεται με νέα υλικά για τις καθόδους, όπως το nickel, το κοβάλτιο, το μαγγάνιο και το αλουμίνιο. Η νέα προσέγγιση θα οδηγήσει επίσης σε σημαντική αύξηση της περιεκτικότητας σε πυρίτιο. Το πυρίτιο επεκτείνεται όταν θερμαίνεται το κινητό κατά τη φόρτιση, αλλά η Apple βρήκε έναν τρόπο να μετριάσει το εν λόγω πρόβλημα. Το νέο μείγμα καθόδων υπόσχεται βελτιωμένη πυκνότητα μπαταρίας και ταχύτερη φόρτιση. Ο τεχνολογικός «γίγαντας» πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει carbon nanotubes (CNT) για να λειτουργήσουν ως αγώγιμα υλικά, ενισχύοντας περαιτέρω την απόδοση της μπαταρίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Humane Ai Pin: Το mini gadget που έρχεται να αντικαταστήσει τα κινητά

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles