15.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Πώς γίνεται να παρουσιάζεις κέρδη ρεκόρ και να πέφτει η μετοχή σου

    Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, (ώρα Ελλάδος) η Apple είχε οργανώσει teleconference με τους εκπροσώπους του τύπου για να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου του 2012 και εκτός τους Apple fans, «κολλημένοι» στις οθόνες τους ήταν και όλοι οι επενδυτές.

    Η Apple ανακοίνωσε τζίρο 54,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια και κέρδη 13,1 δις. Για 90 μέρες. Είναι από τα νούμερα που ακούς και το σαγόνι σου φτάνει στο πάτωμα. Τα iPhone και iPad σημείωσαν πωλήσεις καλύτερες πέρα από κάθε προηγούμενο τρίμηνο και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας είναι 137,1 δις δολάρια. Κι όμως, η μετοχή της Apple πέφτει. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο κατρακυλάει. Γιατί;

    Πέρα από την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά στους επενδυτές (κάτι που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια στην Ελλάδα εφόσον μας έχουν αλλάξει τα φώτα) πρέπει να καταλάβουμε πως οι τιμές μίας μετοχής, δεν αντικατοπτρίζουν την πορεία απαραίτητα μίας εταιρείας, αλλά της προσδοκίας που έχουν οι επενδυτές από αυτή. Αν πιστεύουν πως η εταιρεία θα συνεχίσει να παράγει καινοτομία και τον περίφημο “Wow! Factor” που λένε οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, η μετοχή θα ανεβαίνει. Αν δεν αναμένουν κάτι τέτοιο, η μετοχή θα κατρακυλά. Όπως αυτή της Apple από τον Σεπτέμβριο του 2012.

    Μαθήματα οικονομίας και επενδυτικής νεύρωσης. Καλή τύχη Tim Cook.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles